EXCURSIE: Begeleide wandeltochten

Duur: 3-5 uur prijs (pp): 67,- Vanaf

Diverse wandelingen

Wandeling Pedras Brancas/ Fajã dos Vimes: 8km/4 uur
Deze route bevindt zich aan de zuidkust van het eiland. Het begint met een groen landschap over de weilanden, valleien, bergen en met een prachtig uitzicht op de oceaan. Als we aan onze afdaling beginnen, vinden we Lourais, bevolkt en ongeveer 600 meter boven zeeniveau.
De route gaat de heuvel op, over een prachtig pad bedenkt met bomen, dat later opent met Fajã dos Bodes als achtergrond en het eiland Pico met zijn majestueuze berg en het eiland Faial. Later zie je de waterval van 50 meter van Ribeira do Cavalete. Eindelijk aangekomen in Fajã dos Vimes, kun je de enige koffie proeven die in Europa wordt geproduceerd en de plantages en de ambachtelijke werkplaats bezoeken waar de beroemde quilts worden geproduceerd met behulp van handmatige houten weefgetouwen.

Wandeling Serra do Topo/ Fajã dos Vimes. 5km/3uur
Dit pad begint op een hoogte van bijna 700 meter nabij het windmolenpark Serra do Topo en strakt zich helemaal uit op zeeniveauaan de zuidkust van het eiland. Als je aan de afdaling begint, kun je niet anders dan het contrast opmerken van de groene en blauwe getinte landschappen van de hortensia's (in hun bloeiseizoen) en het blauw van de zee. Vroeger werd dit pad gebruikt door de lokale bevolking om hun vee te voeren en te verzorgen. Vanwege de steilheid van de afdaling, bijna allemaal met een trap van 1250 rotstreden, on omdat sommige gebieden behoorlijk modderig en glad kunnen worden, raden wij gebruik van een wandelstok en goed schoeisel ten zeerste aan. Aan het einde van het pad kun je de enige koffie proeven die in Europa wordt geproduceerd en de plantages en de ambachtelijke werkplaats bezoeken waar de beroemde quilts worden geproduceerd met behulp van handmatige houten weefgetouwen.

Wandeling Fajã de São João/ Lourais/ Fajã dos Vimes 10km/5 uur
Deze wandeling begintin de prachtige Fajã de Sao João, gelegen aan de zuidkust van het eiland. Deze pittoreske Fajã met zijn smalle geplaveide straatjes en traditionele kleine huizen heeft zeer vruchtbare bodems die de productie van een grote verscheidenheid aan soorten mogelijk maakt. Het pad is uitgehouwen op de heuvel en biedt een perfecte balans tussen natuur en lokale cultuur. De eerste 5 km van de tocht brengt je naar Lourais, gelegen op 600 meter boven zeeniveau en vanaf daar begint de resterende 5km bergafwaarts naar Fajã dos Bodes. Het pad eindigt in Fajã dos Vimes waar je de enige koffie kunt proeven die in Europa wordt geproduceerd en de plantages en de ambachtelijke werkplaats bezoeken waar de beroemde quilts worden geproduceerd met behulp van handmatige houten weefgetouwen.

Wandeling Serra do Topo, Fajã da Caldeira Santo Cristo/Fajã dos Cubres 10km/5uur
Deze wandeling is een van de bekendste en beroemste van de Azoren, niet alleen vanwege de schoonheid van deze majestueuze Fajã's en zijn lagunes, maar ook vanwege de geschiedenis van de grote aardbeving van 1980 dat de weinige mensen die daar woonden isoleerden. Het pad begint geflankeerd door hortensia's die van de late lente tot het einde van de zomer vol in bloei staan, verder langd de route kunnen we verschillende endemische soorten spotten, zoals jenerbes, Azoren-blauwe bes, hulst, mos en nog vele anderen. Onderweg stop je bij de Caldeira de Cima om de prachtige waterval te bezoeken. In Fajã da Caldeira do Santo Cristo is er een zoutwaterlagune die wordt beschouwd als de ex-libris van het eiland, niet alleen vanwege zijn schoonheid, maar oook omdat het de grboorteplaats is van de beroemde stuwdammen van São Jorge, de enige op de Azoren. Hier kun je het interpretatiecenter van de Fajã bezoeken, gaan zwemmen en genieten van een drankje of zelfs de lokale clams (mosselen) proeven. De route gaat verder door andere Fajãs tot we Fajã dos Cubres bereiken, hier kun je genieten van de lagune en enkele zeevogels en trekvogels observeren, evenals de omringende flora. Ook kunt je genieten van een drankje aan de plaatselijke bar naast de kerk van Nossan Senhora de Lourdes.

Wandeling Nascante/ Fajã da Caldeira de Santo Cristo/ Fajã dos Cubres  
10km /5uur
Deze wandeling biedt een andere manier om Fajã da Caldeira de Santo Cristo te bezoeken.
Het pad begint in en groene weide waar we ongeveer 700 meter lopen voordat we het begin van de afdaling bereiken met een landschap over een vallei gevormd tussen twee rots massieven. Onderweg zullen we contact hebben met verschillende endemische soorten en intacte ecosystemen. Het pad is diep ingesloten in vegetatie met stenen paden die zich bijna uitstrekken als tunnels die zijn gegraven tussen de verschillende bomen. Verderop onderschept de route het officiële pad naar Fajã da Caldeira de Cima, waar het mogelijk is om de waterval te bezoeken. Het pad gaat verder naar Fajã da Caldeira de Santo Cristo met zijn lagune waar je de beroemde mosselen van São Jorge kunt proeven. De route gaat verder door andere Fajãs tot we Fajã dos Cubres bereiken, hier kun je genieten van de lagune en enkele zeevogels en trekvogels observeren, evenals de omringende flora. Ook kunt je genieten van een drankje aan de plaatselijke bar naast de kerk van Nossan Senhora de Lourdes.

Wandeling Norte Pequeno 11km/ 5uur
Deze wandeling bevind zich op een netwerk van paden in de parochie van Norte Pequeno, aan de noordkust en is een van de wenige cirkelroutes van het eiland. het is een set van 5 routes die hetzelfde startpunt hebben en elke route eindigd in een Fajã: Fajã do Mero, Funduras, Penedia, Pontes en Neca. Als we door deze Fajã's gaan kunnen we verifiëren dat de landschappen allemaal verschillend zijn.

Alle wandelingen zijn gemiddeld alleen de wandeling Pedras Brancas is gemakkelijk tot gemiddeld zwaar. 

Impressies
© 2022 - Priolo Travel