De Unesco stad Angra do Heroismo in het zuiden van Terceira gelegen is een stad die je gezien moet hebben. Naast deze stad heeft Terceira mooie stranden, paleizen, kerken, zwavelbronnen en vulkanische grotten.

Terceira

Terceira

Terceira betekent derde, dit eiland werd als derde eiland ontdekt van de Azoren en heeft een oppervlakte van 402 m², is 29 km lang en maximaal 17.5 km breed. De oude hoofdstad van de Azoren, Angra do Heroismo is nu uitgeroepen door UNESCO tot Werelderfgoed en stamt uit de 15 eeuw. Een prachtige renaissancestad met smalle rechthoekige straten en mooie pleinen en paleizen en versierde kerken. Vanuit Monte Brasil in de haven heeft u een schitterend uitzicht over de van oudsher belangrijkste handelscentrum. 

Natuur en cultuur

Natuur en cultuur

Terceira heeft ruim 70.000 melkkoeien de weilanden zijn met typische lage lavamuurtjes van elkaar gescheiden waardoor het de bijnaam lappendeken heeft gekregen.

Geologisch natuurreservaat

Geologisch natuurreservaat

De westkust heeft een groot aantal dorpen en diverse vulkanische grotten. Algar Carvão is een geologisch natuurreservaat en wordt gevormd door grotten van 100 meter diep en daarnaast majestueuze stalactieten en stalagmieten en een innerlijk meer.

Terceira is voor uitermate geschikt voor golfers, verkennen van vulkanen, wandelen, cultuur, zwemmen in een van de vele natuurlijke rotszwembaden. 

Kleurrijke festivals en feesten

Feesten van Praia:
In begin augustus een groot muzikaal en cultureel evenement in Praia da Vitoria.

Sanjoanias:
24 juni, meerdaagse viering van de volksheilige, heilige Jan. Verschillende volksoptochten uit verschillende plaatsten en van verschillende eilanden, ook is dan het bekende stierenvechten (met touw). Bailinhos de Carnaval: Volkstheater tijdens het carnaval.

Angrajazz:
Groot Jazzfestival op Terceira elk jaar in begin oktober3 tot 4 dagen lang.

Festa da Castanha:
Laatste weekend van oktober, de vruchtbare streek boven Angra do Heroismo Terra Chã, wordt gezien als de beste plek voor de tamme kastanje en op het kerkplein worden gekookte kastanjes uitgedeeld en zijn er folklore groepen en is er muziek.

Reizen die Terceira aandoen:

Tussen de vulkanen fly-drive

Tussen de vulkanen fly-drive

Droomreis op vier eilanden! Tijdens deze reis droom je weg tussen de vele prachtige kratermeren, overweldigende uitzichten, schitterende bloemen en de Atlantische oceaan. Knipper met je ogen tijdens je tocht door de lava grotten van Algar do Carvão, het is donker en lijkt net een droom, maar bewonder de stalactieten en stalagmieten en kom uit bij een prachtig natuurlijk zwembad met kristalhelder water.
10-daagse

v.a. 921,- p.p.

Excl. internationale vluchten
Bekijk »

Quinta do Martelo

Quinta do Martelo

Een korte trip terug in de tijd... Waan je terug in de tijd... Ervaar in dit “openluchtmuseum” hoe er vroeger werd gewerkt en maak kennis met oude landbouwwerktuigen. De eigenaar Gilberto neemt je graag mee over zijn landgoed en vertelt je over de oude boerderij, werktuigen, traditionele winkeltje, zijn vee en het restaurant.
3-daagse

v.a. 320,- p.p.

Excl. internationale vluchten
Bekijk »

Culinaire Reis Azoren

Culinaire Reis Azoren

Beleef de Azoren met je smaakpapillen! Een deel van de cultuur die niet mag worden overgeslagen bij een bezoek aan de Azoren, is het eten. De Azoriaanse keuken wordt beïnvloed door het vasteland van Portugal, maar met een sterke lokale smaak. Hoewel er in de Azoriaanse cuisine een aantal verschillende smaken zijn, heeft elk eiland zijn eigen receptuur en smaak. Tijdens deze unieke culinaire tour zul je genieten van diverse gastronomische lekkerheden.
8-daagse

v.a. 1710,- p.p.

Excl. internationale vluchten
Bekijk »

Vier parels van de Azoren

Vier parels van de Azoren

Deze eilanden moet je gezien hebben! Tijdens deze rondreis over de Azoren krijg je een goede indruk over de veelzijdigheid en de schitterende natuur, cultuur en al het moois wat de Azoren te bieden heeft. Geniet van de eilanden in je eigen tempo en stop bij een van de vele uitkijkpunten die verspreid over de eilanden te vinden zijn. Neem een frisse duik in de zee of in de thermale baden en voel je herboren.
15-daagse

v.a. 1015,- p.p.

Excl. internationale vluchten
Bekijk »

Terceira, Graciosa, Santa Maria en São Miguel

Terceira, Graciosa, Santa Maria en São Miguel

Groot en klein, een mooie combinatie. Met je voeten in het zand genietend van de mooie haven en uitzicht over de oceaan. Wandel door Angra do Heroismo en breng een bezoek aan de vele huizen en panden uit de 17e en 18e eeuw. Voel je even Cleopatra tijdens je bezoek aan Termas do Carapacho een gerenoveerd badhuis. Geniet van de vele kratermeren en weelderige natuur, dat zijn de Azoren.
15-daagse

v.a. 1128,- p.p.

Excl. internationale vluchten
Bekijk »

Luxe reis Azoren

Luxe reis Azoren

Relaxen en genieten Tijdens deze reis ervaar je de luxe die de eilanden bieden. Nippend van een glas champagne kijk je uit vanaf je terras over de adembenemende oceaan. Of je geniet van een rustgevende massage en denk je terug aan de geweldige dag op het eiland. Daarna geniet je van een heerlijk diner in het restaurant, of op je eigen terras terwijl de zon langzaam in de zee zakt...
10-daagse

v.a. 1685,- p.p.

Excl. internationale vluchten
Bekijk »

Discover the Azores Biosphere

Discover the Azores Biosphere

Biospere Reserves & Unesco Heritage Sites Visiting these areas staying in eco-friendly or historical accommodations which permits you to have an insight on what the Azores represent – a sustainable destination.
15-daagse

v.a. 2287,- p.p.

Exclusief vluchten
Bekijk »

Hotels op Terceira:Quinta do Martelo  

Bekijk Terug in de tijd... Oude boerderije in Azoriaanse stijl ingericht.

Quinta de Nossa Senhora das Merces  

Bekijk Prachtig landhuis met schitterend uitzicht.

Aparthotel Atlântida Mar  

Bekijk Modern familiehotel

Aparthotel Praia Marina  

Bekijk Sfeervol hotel direct aan het strand.

Teresinha  

Bekijk Net hotel rustig gelegen.

Monte Brasil  

Bekijk Kleinschalig hotel in het centrum van Angra do Heroismo.

Varandas do Atlântico  

Bekijk Sfeervol hotel aan de boulevard van Praia da Vitória.

Do Caracol  

Bekijk Heerlijk hotel met prachtig gelegen zwembad

Azoris Angra Garden Plaza  

Bekijk Sfeervol 4* hotel in het historische centrum gelegen

Terceira Mar  

Bekijk Groot hotel met veel faciliteiten.

Pousada de São Sebastião  

Bekijk Slapen in een 16e eeuws fort.

Quinta da Nasce-Água  

Bekijk Sfeervol landhuis met schitterende tuin.

Angra Marina  

Bekijk Luxe 5* hotel gelegen aan de haven.

Cruzeiro  

Bekijk Centraal gelegen top hotel in Angra do Heroismo

Beira Mar  

Bekijk Direct gelegen aan de haven van Angra do Heroismo

Casa Maria Luisa  

Bekijk Prachtig landhuis met grote tuin.

Pico da Vigia  

Bekijk Landelijke gelegen traditionele huisjes

Caparica Azores Ecolodge  

Bekijk Volledige ontspanning

Casa do Pisão  

Bekijk Autenthiek huis in een modern jasje

Overzichtskaart Terceira© 2020 - Priolo Travel