Langgerekt eiland bekend om zijn Fajãs en de typische São Jorge kaas.
Samen met Faial en Pico de Azoren driehoek genoemd.

São Jorge

São Jorge, door de verschillende opeenvolgende vulkanische uitbarstingen heeft dit eiland zijn langgerekte vorm gekregen lengte 56km bij 8km breed.
Het eiland staat bekent om zijn geweldige fajãs (kustvlakten) de bijna loodrechte rotswanden storten zich omlaag naar de vruchtbare vlakke gebieden. Vooral in het noorden zijn deze fajãs alleen hikend te bereiken. Niet voor niets behoort São Jorge tot één van de mooiste wandeleilanden van de Azoren. Naast de unieke fajãs heeft São Jorge ook een heuse koffieplantage, die tot op heden nog steeds in gebruik is.

Actief en natuur

Actief en natuur

Het centrale platform loopt op een gemiddelde hoogte van 700m met als hoogste punt Pico da Esperanca op 1053m met een schitterend uitzicht op de omringende eilanden van de centrale eilandengroep. Wandel langs de kleine nederzettingen van de Fajãs of een van de vele mooie rustige wandelroutes die het eiland biedt. De kleine steden Velas en Calhete zijn zeker een bezoek waard en vanuit hier gaan de veerboten naar de eilanden Pico, Faial en Terceira.

Kaas!

São Jorge staat bekent om zijn kaas, 80 % van het eiland bestaat uit weilanden met zo’n 20.000 melkkoeien. 
De beroemde São Jorge kaas wordt nog steeds vervaardigd met behulp van traditionele technieken en het originele recept. Overal op het eiland staan kleine fabriekjes waar van de volle koeienmelk, grote kazen worden gemaakt. 

Festivals op São Jorge

Semana Cultural de Velas:
1ste week van juli, Azoriaanse muziek laten hun traditionele en moderne muziek horen. Ook zijn er stierengevechten (niet bloederig en de stieren worden niet gedood).

Festa de Santa Catarina:
25 november, feestelijke mis en aansluitend porcessie met het door bloemen versierde heiligbeeld van St-Catharina door de hoofdstraat van Calheta. Een prachtig gezicht, de straat versierd met vele kleurijke bloemen.

Reizen die São Jorge aandoen:

Centrale eilanden tour

Centrale eilanden tour

3 eilanden tour. Breng een bezoek aan het blauwe, bruine en grijze eiland. Waarom deze bijnamen? Tijdens deze reis ga je het zelf ontdekken! En kijk & denk regelmatig terug!
10-daagse

v.a. 621,- p.p.

Excl. internationale vluchten
Bekijk »

Azorendriehoek & São Miguel

Azorendriehoek & São Miguel

Ga op onderzoek uit en ontdek de verschillen. Faial, Pico en São Jorge worden ook wel de Azoren driehoek genoemd. Ervaar het Internationale karakter van de haven van Faial, Horta en de vele lanen met Hortensia’s op Faial. Proef de lekkerste kaas van de Azoren op São Jorge en wandel langs de Fajäs. Bewonder of beklim de hoogste berg van Portugal op Pico, bezoek de Unesco wijnvelden en vergeet vooral niet deze heerlijk Verdelho wijn te proeven. Rij over glooiende velden, langs vele kratermeren, lieflijke dorpjes en indrukwekkende vergezichten op São Miguel.Tijdens deze reis sta je op elk eiland weer voor nieuwe verrassingen.
15-daagse

v.a. 1262,- p.p.

Excl. internationale vluchten
Bekijk »

Land en zee experience

Land en zee experience

Spectaculaire combinatie reis tussen de elementen van land en zee.
6-daagse

v.a. 716,- p.p.

Bekijk »

Discover the Azores Biosphere

Discover the Azores Biosphere

Biospere Reserves & Unesco Heritage Sites Visiting these areas staying in eco-friendly or historical accommodations which permits you to have an insight on what the Azores represent – a sustainable destination.
15-daagse

v.a. 2358,- p.p.

Exclusief vluchten vanuit Nederland/België
Bekijk »

Hotels op São Jorge:Quinta do Canavial  

Bekijk Sfeervol landhuis met prachtig uitzicht.

Cantinho das Buganvilias  

Bekijk Modern ingerichte villa's met een prachtige ligging.

Os Moinhos  

Bekijk Karakteristiek hotel in Azoreaanse stijl

Casa do Antonio  

Bekijk Kleinschalig hotel gelegen aan de haven.

São Jorge Garden  

Bekijk Net hotel gelegen aan de kust.

Soares Neto  

Bekijk Kleinschalige bed & breakfast

Quinta da Magnolia  

Bekijk Prachtig landhuis

Quinta de São Pedro  

Bekijk Historisch landgoed

Residencia Livramento  

Bekijk Centraal gelegen in Velas

Overzichtskaart São Jorge© 2021 - Priolo Travel