Gelegen in het westen, qua natuur één van de mooiste eilanden van de Azoren. Vele watervallen, betoverende meren en schitterende wandelpaden en de vele Hortensia’s kleuren het eiland in een waar paradijs.

Over Flores:

Flores

Flores

Flores het "mooiste" eiland van de Azoren genoemd, 17 km lang, 12,5 km breed met een totale oppervlakte van 142 m². Het hoogste punt is (Morro Alto) met zijn 914 m biedt het een schitterend uitzicht over de meren en de ruige dalen. Het eiland van hoge puntige bergen en rotsen, 7 verschillende adembenemende, glinsterende meren gelegen in een groene omgeving. Net als meerdere eilanden van de Azoren staat ook Flores op de UNESCO-biosfeerreservaat lijst.

Kleurrijk paradijs

Kleurrijk paradijs

Flores is specaculair, met rotsachtige kliffen, meren en kraters, hoge watervallen en kleine weiden omgeven door meterslange hagen van Hortensia’s. Velden met kleurige bloemen en planten maken het eiland tot een botanisch paradijs.

Santa Cruz, de hoofdstad van het eiland gelegen aan de oostkust, waar tevens de luchthaven is gelegen. Musea das Flores, dat vroeger diende als klosster en later als school is nu een museum. Het museum laat de geschiedenis zien van Flores en er zijn nog veel voorwerpen te zien vanuit de piraterij, uit scheepswrakken en voorwerpen gevonden op de stranden. 
Fajã Grande is het meest westelijke dorp van Europa. Casa Museu Fajã Grande, een agrarische museum met oude werktuigen en het laat zien hoe men vroeger te werk ging.

Sete Lagoas, gelegen in het midden van het eiland bestaat uit 7 verschillende meren; Lagoa Branca (witte meer),Lagoa Negra (Zwarte meer), Lagoa Comprida (langgerekt meer),Lagoa Seca (droge meer), Lagoa da Lomba, Lagoa Funfa (diep meer) en Lagoa Rasa het ondipe meer genoemd.

Poço do Ferreiro: Een bospad (steil, 800m) brengt je naar een poel/meer waar verschillende watervallen samenkomen en neervallen, afkomstig van het Lagoa Negra en ondergrondse waterreservoirs. 

Lajes das Flores, de eerste nederzetting van Flores. De haven is zeer belangrijk voor aanvoer van goederen, daarnaast komt de ferry eraan en is het tegenwoordig druk met plezierjachten en vissersbootjes.

Een unieke ervaring is een 3,5 uur durende boottocht rond het eiland. Het naburige Corvo bereikt u na een overtocht van circa 45 minuten, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Festival:

Feest van de emigrant: groot feest in de maand juli in Lajes voor alle emigranten op het eiland.

Priolo Travel | Waar te overnachten op de Azoren Reizen die Flores aandoen:

 De vier juweeltjes van de Azoren

De vier juweeltjes van de Azoren

Ondernemende ontdekkingstocht. Tijdens deze rondreis over de Azoren krijg je een goede indruk over de veelzijdigheid en de schitterende natuur, cultuur en al het moois wat de Azoren te bieden heeft. Geniet van de eilanden in je eigen tempo en stop bij een van de vele uitkijkpunten die verspreid over de eilanden te vinden zijn. Neem een frisse duik in de zee of in de thermale baden en voel je herboren.
15-daagse

v.a. 1585,- p.p.

Excl. internationale vluchten
Bekijk »

Azores Grand Tour

Azores Grand Tour

São Miguel- Flores- Faial- Pico- Terceira -São Miguel Vanuit São Miguel ontdek je 6 bijzondere eilanden.
15-daagse

v.a. 1881,- p.p.

Excl. internationale vluchten
Bekijk »

Priolo Travel | Waar te overnachten op de Azoren Hotels op Flores:Inatel Flores hotel  

Bekijk In 2017 gerenoveerd 4* hotel met een schitterende ligging in Santa Cruz.

Ocidental  

Bekijk Net 2* hotel in het noordelijke gedeelte van Santa Cruz gelegen.

Residencia Argonauta  

Bekijk Sfeervolle Bed & Breakfast in een historisch gebouw.

Aldeia da Cuada  

Bekijk Traditionele stenen cottages/huisjes gelegen in een rustige omgeving.

Sitio Da Assumada  

Bekijk Eco vriendelijke huisjes met een unieke ligging middenin de natuur.

Acquamarina Flores  

Bekijk Kleinschalig Pension

Casa Avó Frago  

Bekijk Vrijstaand huis

Servi Flor  

Bekijk Eenvoudig hotel, goede ligging

Casa Atlantida  

Bekijk Mooi vakantiehuizen met prachtig zicht op de oceaan.

Villas do Mar  

Bekijk Moderne appartementen op een uitzonderlijke locatie.

Priolo Travel | Waar te overnachten op de Azoren Excursies Flores:


Priolo Travel | Waar te overnachten op de Azoren Overzichtskaart Flores© 2023 - Priolo Travel