De Unesco stad Angra do Heroismo in het zuiden van Terceira gelegen is een stad die je gezien moet hebben. Naast deze stad heeft Terceira mooie stranden, paleizen, kerken, zwavelbronnen en vulkanische grotten.

Terceira

Terceira

Terceira betekent derde, dit eiland werd als derde eiland ontdekt van de Azoren en heeft een oppervlakte van 402 m², is 29 km lang en maximaal 17.5 km breed. De oude hoofdstad van de Azoren, Angra do Heroismo is nu uitgeroepen door UNESCO tot Werelderfgoed en stamt uit de 15 eeuw. Een prachtige renaissancestad met smalle rechthoekige straten en mooie pleinen en paleizen en versierde kerken. Vanuit Monte Brasil in de haven heeft u een schitterend uitzicht over de van oudsher belangrijkste handelscentrum. 

Natuur en cultuur

Natuur en cultuur

Terceira heeft ruim 70.000 melkkoeien de weilanden zijn met typische lage lavamuurtjes van elkaar gescheiden waardoor het de bijnaam lappendeken heeft gekregen.

Geologisch natuurreservaat

Geologisch natuurreservaat

De westkust heeft een groot aantal dorpen en diverse vulkanische grotten. Algar Carvão is een geologisch natuurreservaat en wordt gevormd door grotten van 100 meter diep en daarnaast majestueuze stalactieten en stalagmieten en een innerlijk meer.

Terceira is voor uitermate geschikt voor golfers, verkennen van vulkanen, wandelen, cultuur, zwemmen in een van de vele natuurlijke rotszwembaden. 

Kleurrijke festivals en feesten

Feesten van Praia:
In begin augustus een groot muzikaal en cultureel evenement in Praia da Vitoria.

Sanjoanias:
24 juni, meerdaagse viering van de volksheilige, heilige Jan. Verschillende volksoptochten uit verschillende plaatsten en van verschillende eilanden, ook is dan het bekende stierenvechten (met touw). Bailinhos de Carnaval: Volkstheater tijdens het carnaval.

Angrajazz:
Groot Jazzfestival op Terceira elk jaar in begin oktober3 tot 4 dagen lang.

Festa da Castanha:
Laatste weekend van oktober, de vruchtbare streek boven Angra do Heroismo Terra Chã, wordt gezien als de beste plek voor de tamme kastanje en op het kerkplein worden gekookte kastanjes uitgedeeld en zijn er folklore groepen en is er muziek.

Reizen die Terceira aandoen:

Reis tussen de vulkanen

Reis tussen de vulkanen

Droomreis op vier eilanden! Tijdens deze reis droom je weg tussen de vele prachtige kratermeren, overweldigende uitzichten, schitterende bloemen en de Atlantische oceaan. Knipper met je ogen tijdens je tocht door de lava grotten van Algar do Carvão, het is donker en lijkt net een droom, maar bewonder de stalactieten en stalagmieten en kom uit bij een prachtig natuurlijk zwembad met kristalhelder water.
10-daagse