Zone de Adegas, een bijzonder landschap van stenen lavamuurtjes voor de wijnbouw en het staat op de Unesco erfgoedlijst. Beklim de hoogste berg van Portugal, Pico.

Pico

Pico

Pico ook wel het grijze eiland genoemd is 42 km lang en 15 km breed met en totale oppervlakte van 448 m², wordt gedomineerd door het hoogste punt de vulkaan Pico 2315m,  tevens het hoogte punt van Portugal. Het uitzicht vanaf de vulkaan is werkelijk schitterend en het biedt een geweldig uitzicht op de andere centrale eilanden, Faial, Sao Jorge en Pico zelf. 

Tot 1987 was Pico samen met het naast gelegen eiland Faial ( per boot 30 minuten varen) een belangrijk centrum voor de walvisjacht en een grote bron van inkomsten. Nu zijn deze twee eilanden een belangrijke toeristische trekpleister voor de walvisexcursies. Breng een bezoek aan het Whaler’s museum in Lajes do Pico of maak een wandeling naar de top van de vulkaan Pico (dit wordt sterk aangeraden om met een gids te doen).

Unesco

Unesco

Tussen Madalena en Lajes do Pico bevinden zich de zo typisch voor Pico bekende ommuurde zwarte stenen en rotsenwanden waar tussen de beroemde Verdelho druif groeit en waar de heerlijke Verdelho wijn van wordt gemaakt. Tijdens een bezoek aan de wijngaarden van Pico loop je door een labyrint van zwarte muurtjes, over de muurtjes groeien de groene wijnranken.

 

 “Gruta das Torres” is een vulkanische grot met lange lava buizen tot wel 5150m, de langste lava buizen van Portugal. Een bijzondere ervaring om doorheen te lopen.

Festivals en feesten op Pico

Festas da Madalena:
Rond 22 juli, kerkfeest gedurende 4 dagen met oa. Optochten, heilige mis, folkloristische groepen, diverse kramen en optredens van Portugese popgroepen.

Festa do Senhor Bom Jesus Milagroso:
6 augustus, dit feest behoort tot een van de grootste religieuze feesten van de Azoren, oude herdersfeesten. Aan de avond voorafgaand aan het feest is er een veemarkt, gevolgd door om 01.00 een optocht vanuit Madalena naar São João, daarna volgen er meerdere missen en aan het eind van de dag een processie.


Semana dos Baleeiros:
Laatste week augustus het feest van de walvisvaarders.

Cais Agusto:
Eind juli begin augustus vier dagen lang een zomerfestival in de haven van São Roque do Pico met vele internationale popartiesten, DJ’s en een regatta race.

Reizen die Pico aandoen:

Reis tussen de vulkanen

Reis tussen de vulkanen

Droomreis op vier eilanden! Tijdens deze reis droom je weg tussen de vele prachtige kratermeren, overweldigende uitzichten, schitterende bloemen en de Atlantische oceaan. Knipper met je ogen tijdens je tocht door de lava grotten van Algar do Carvão, het is donker en lijkt net een droom, maar bewonder de stalactieten en stalagmieten en kom uit bij een prachtig natuurlijk zwembad met kristalhelder water.
10-daagse

v.a. 984,- p.p.

Excl. internationale vluchten
Bekijk »

The colors of the Azoren

The colors of the Azoren

3 eilanden tour. Breng een bezoek aan het blauwe, bruine en grijze eiland. Waarom deze bijnamen? Tijdens deze reis ga je het zelf ontdekken!
10-daagse

v.a. 525,- p.p.

Excl. internationale vluchten
Bekijk »

Azorendriehoek & São Miguel

Azorendriehoek & São Miguel

Ervaar de verschillende eilanden Faial, Pico en São Jorge worden ook wel de Azoren driehoek genoemd. Ervaar het Internationale karakter van de haven van Faial, Horta en de vele lanen met Hortensia’s op Faial. Proef de lekkerste kaas van de Azoren op São Jorge en wandel langs de Fajäs. Bewonder of beklim de hoogste berg van Portugal op Pico, bezoek de Unesco wijnvelden en vergeet vooral niet deze heerlijk Verdelho wijn te proeven. Rij over glooiende velden, langs vele kratermeren, lieflijke dorpjes en indrukwekkende vergezichten op São Miguel.Tijdens deze reis sta je op elk eiland weer voor nieuwe verrassingen.
15-daagse

v.a. 1189,- p.p.

Excl. internationale vluchten
Bekijk »

Hotels op Pico:Aldeia da Fonte Nature hotel  

Bekijk Paradijs van een hotel met een rustieke sfeer.

Caravelas  

Bekijk Mooi hotel met centrale ligging op Pico.

Aparthotel Baia Da Barca  

Bekijk Appartementen met uniek panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Cancela do Porco  

Bekijk Traditioneel huis gebouwd uit lava stenen.