Met een goede voorbereiding en advies is een reis naar de Azoren een heerlijke plek om even bij te komen en te genieten, wandelend in de natuur, toerend over het eiland en uitkijken naar de walvissen en dolfijnen "vergeet" je bijna dat het coronavirus bestaat.

Toch nog even veilig op vakantie... denk aan de Azoren

Toch nog even veilig op vakantie... denk aan de Azoren

Wie toch nog even wil genieten van zon, zee en natuur, kom naar de Azoren.
Negen verschillende parels gelegen in de Atlantische oceaan en uitgeroepen tot één van de veiligste bestemming in deze coronatijd van Europa!

Met een negatieve corona testuitslag kom je aan via een overstap in Lissabon op één van de eilanden. Vervolgens volg je één van de gekleurde lijnen op de grond (Groen: negatieve test op zak, Blauw: geen test gedaan en geel voor reizigers die vanuit een andere eiland arriveren). Na een korte check bij één van de balie's kan de vakantie beginnen.

Blijf je langer dan 7 dagen dan wordt je op dag 6 gebeld om een tijd en locatie af te spreken voor de tweede test. De tweede test gaat snel (meestal kan dit vanuit de auto en ook hier krijg je binnen 24 uur de uitslag per telefoon en per email.) Ondertussen mag je gewoon verder gaan met vakantie vieren.

 

Zon, zee en natuur

Zon, zee en natuur

De temperatuur op de Azoren is over het algemeen nog heerlijk in deze tijd in november is de gemiddelde temperatuur zo'n 18 graden, zeker voor een heerlijke wandeling door één van de gemarkeerde wandelpaden, botanische tuinen of lekker slenteren door de dorpjes en genieten van de onstspannen sfeer. Liever actief bezig op en rond het water, denk dan eens aan een kanotocht, duiken, walvisexcursie, zeilen of neem een duik in één van de natuurlijke zwembaden. 

Toch een dagje wat minder weer bezoek één van de vele musea die de eilanden te bieden heeft of ga heerlijk ontspannen in de warmwaterbronnen met een gemiddelde temperatuur van 39 graden, niet alleen heerlijk ontspannend maar ook zeer goed voor de huid.

Aan accommodaties geen gebrek van luxe 5 sterren hotels tot heerlijke kleinschalige huisjes of boutique hotels. Kortom genieten.


terug


© 2020 - Priolo Travel