De Azoren is een veilige bestemming om op vakantie te gaan en heerlijk te genieten van de prachtige natuur of juist actief bezig te zijn op of onder water. Verplicht vanaf 17 November: Verplicht gebruik van maskers in openbare ruimtes en wegen. Verplicht vanaf 12 november: Elke reiziger die naar de Azoren wil moet binnen 72 uur voor vertrek een Covid-19 RT-PCR moleculaire test laten doen en mag alleen reizen met een negatieve testuitslag op zak. Er is bepaald dat alle passagiers die op de luchthaven van de Azoren van boord gaan, een verklaring moeten invullen en ondertekend voorafgaand aan de reis. Via de volgende link. https://mysafeazores.com Laatste nieuws: Voor het vaste land van Portugal is voor delen een verbod op verplaatsing tussen gemeenten of verkeer in openbare ruimtes en wegen. Dit verbod is niet van toepassing voor de autonome regio van de Azoren!

Makkelijker reizen naar de Azoren

Makkelijker reizen naar de Azoren

MY Safe Azores:

Reizigers die van plan zijn op de Azoren van boord te gaan, hebben vanaf nu de webtool 'My Safe Azores', die tot doel heeft het proces van gezondheidscontrole bij het betreden van de archipel "gemakkelijker en sneller te maken en een beslissende bijdrage te leveren aan de dematerialisering".

 

Deze oplossing laat toe om in één enkele interactie en vooraf alle stappen te realiseren die de reiziger moet volgen bij zijn aankomst in de regio.

Via deze tool kunnen passagiers hun SARS-CoV-2-test vooraf invullen en opsturen, de risicobeoordeling en vragenlijst voor vroege detectie toevoegen en ook het negatieve resultaat aan uw individuele proces toevoegen.

 

Wanneer passagiers de risicobeoordeling en vragenlijst voor vroegtijdige opsporing invullen, ontvangen ze een code die door de applicatie wordt gegenereerd en die op de luchthaven kan worden gepresenteerd, "waardoor het circulatieproces gemakkelijker en sneller wordt".

 

Zo kunnen passagiers die in het Gewest aankomen met een uitgevoerde screeningstest en een negatief resultaat gekoppeld aan het platform, eerder gevalideerd door de gezondheidsdelegatie, de code presenteren en de luchthaven verlaten. 

Voor passagiers die bij aankomst de screeningstest doen, “gaat het proces ook sneller, aangezien uw gegevens automatisch worden geïntegreerd”.

 

2e TEST: 

Bij een verblijf van 7 dagen of meer op de Azoren, moet de passagier op de 6e dag na de datum van de SARS-CoV-2 screeningstest contact opnemen met de gezondheidsautoriteit van het gemeentelijk gebied waar hij verblijft om een ​​nieuwe SARS uit te voeren - CoV-2 screeningstest. Op alle eilanden worden deze tests gemaakt en zijn ze gratis. U ontvangt het resultaat per sms dus zorg ervoor dat uw telefoonnummer beschikbaar is. Kinderen tot en met 11 jaar zijn vrijgesteld van het doen van de test. 

 

In gevallen waarin het SARS-CoV-2-virustestresultaat POSITIEF is, zal de lokale gezondheidsautoriteit de te volgen procedures bepalen en communiceren.
Enkele punten zijn nodig om te verduidelijken: 1) Als iemand bij aankomst positief test, zullen de  gezondheidsautoriteiten contact opnemen met alle personen die dicht bij de persoon in het vliegtuig zaten, 2 stoelen in alle richtingen geteld.
Deze reizigers moeten 14 dagen of totdat ze getest zijn in profylactische isolatie blijven.
2) Als de tweede test positief is, moeten de passagier en het gezin 14 dagen in profylactische isolatie blijven of totdat dit nodig is.
3) Alle onkosten worden betaald door onze lokale overheid. 

 

Geen quarantaine plicht:

Voor een doorreis vanuit Nederland/België of Duitsland via Lissabon/Porto geldt de 10 dagen verplichte quarantaine niet!! Dit is alleen als je in het gebied rondom de stad Lissabon verblijft, bent je alleen op doorreis en maak je een overstap in deze stad dan hoef je bij thuiskomst niet in quarantaine.

 

Geldige PCR testen:
Het huisartslab: heeft meerdere vestiginging in Nederland, kosten € 79,00 voor de test en € 10,00 voor het certificaat. Uitslag: de dag na de testafnamen tussen 15:00 - 24:00

KLM Healt center: Ook meerdere afname punten (ook op Schiphol), kosten incl. certificaat € 149,00. Uitslag: tussen de 24 en 32 uur.

CoronaLab.eu: Vestigingen Den Bosch en Amsterdam en vele andere plaatsen. Grote voordeel: dezelfde dag de uitslag! In de ochtend testen en 's avonds om uiterlijk 22:00 de uitslag incl. certificaat kosten € 150,00.

Er zijn uiteraard meer testcentra, maar hierbij een aantal mogelijkheden bij allemaal krijg je het certificaat per beveiligde email opgestuurd.

 

Autohuur:

Het dragen van en masker is verplicht bij het ophalen en inleveren van de huurauto verder niet!

 

Dragen van een mondkapje:
Dragen van een mondkapje is verplicht op de luchthavens en tijdens (binnen)landse vluchten en openbaar vervoer. Op straat is het dragen van een mondkapje vanaf 17 november verplicht.

 

Maatregelingen op de luchthavens:
Continue reiniging met desinfectiemiddelen

Doorlopende schoonmaakteams op alle luchthavens
Dragen van een masker verplicht
Op diverse plekken handreinigers
Camerasysteem voor lichaamstemperatuur meting in samenwerking met de gezondheidsinstanties.

Save & Clean label

Save & Clean label

De regering van de Azoren opent registratie voor hechting aan het zegel "Clean & Safe Açores"

Het Regionale Secretariaat voor Energie, Milieu en Toerisme informeert via het Regionale Directoraat voor Toerisme dat de registraties voor de hechting aan het zegel "Schone en veilige Açores" vanaf vandaag open zijn, waarvan de toekenning is gebaseerd op de COVID- Good Practices Manual. 19, beschikbaar gesteld door thematische modules, na opname van de bijdragen van de verschillende entiteiten die de sector vertegenwoordigen.

De voorbereiding van deze handleiding, in samenwerking met het regionale gezondheidssecretariaat, heeft tot doel ervoor te zorgen dat alle volksgezondheidskwesties worden beschermd voor bezoekers en professionals in de sector, terwijl het vertrouwen in de Azoren als toeristische bestemming wordt versterkt.

De aanpassing en uitvoering van het zegel op de Azoren is de verantwoordelijkheid van het regionale directoraat voor toerisme en de toekenning ervan is onderworpen aan gratis online training voor bedrijven en deelnemende entiteiten

Op deze manier is het de bedoeling om bedrijven die actief zijn in de toeristische sector bewust te maken van de basismaatregelen voor de preventie en beheersing van COVID-19-infectie, en om informatie te verstrekken aan deelnemers, en hen te helpen bij het operationaliseren van procedures die zijn aangepast aan de realiteit en de context van hun organisaties. .

Na de training krijgt elke deelnemer de kit van het respectievelijke zegel en het onderhoud ervan impliceert een sterke inzet van alle bedrijven met betrekking tot de implementatie en monitoring van de acties en regels die aan het document ten grondslag liggen.

European safest destinations of 2020!

European safest destinations of 2020!

Priolo Travel biedt al haar reizen weer aan naar de Azoren.

Uiteraard houden wij de actuele situatie in de gaten en zullen zo nodig maatregelingen treffen.

 

Alle reizen voor 2021 kunnen weer geboekt worden via Priolo Travel !!

 

Kijk op onze site voor ideeën en tips.

 

 


terug


© 2021 - Priolo Travel