Voor de eilandengroep Azoren kunt met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) naar de Azoren reizen. *Als u geen DCC heeft, let dan op de volgende voorwaarden van de Portugese overheid: Voor reizigers vanaf 12 jaar oud die per vliegtuig naar de Azoren reizen is het verplicht een negatieve test te laten zien. Dit kan zijn: • een negatieve PCR-test die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen, of; • een negatieve antigeentest die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen. De kleurcode van Portugal blijft geel en bij terugkomst in Nederland moet u een coronabewijs laten zien. Priolo Travel adviseert alle reizigers om thuis een zelftest te doen naar terugkomst van een vakantie in het buitenland.

Maatregelingen op de Azoren

Maatregelingen op de Azoren

Mondmaskers zijn op de Azoren nog verplicht in het openbaar vervoer, in winkels en als je een restaurant binnengaat. Op het terras, op straat en in openbare parken ect is een mondkapje niet verplicht.

Restaurants, hotels, winkels zijn open. 

Bezoek aan de Azoren

Bezoek aan de Azoren

Reizen naar Portugal:
* Een geldig DCC (EU-Corona certificaat) is nodig.

Alle reizigers per vliegtuig moeten ook online het Passenger Locator Card invullen.

Testen ter plaatse:
Deze test is alleen nog van toepassing op reizigers die geen volledig DCC hebben en aankomen op São Miguel of Terceira en binnen komen met een PCR test. Om door te kunnen reizen naar andere eilanden is een nieuwe PCR test verplicht.
Is de uitslag van één van deze testen Positief dan moet je verplicht 10 dagen in quarantaine in je geboekte verblijf, of evt in een aangewezen hotel.

MYSAFEAZORES formulier:
Het invullen van het formulier Mysafeazores is alleen verplicht voor alle passagiers die geen geldig Digitaal Corona certificaat (DCC) hebben.
Het formulier wordt bij aankomst gecontroleerd, samen met het testresultaat en de paspoortgegevens. 

 


terug


© 2022 - Priolo Travel