Vanaf 1 december moeten alle reizigers die naar Portugal reizen een negatieve PCR of Antigeen-testuitslag laten zien. Dit geldt ook voor reizigers die volledig zijn gevaccineerd of hersteld zijn. De kleurcode van Portugal blijft geel en bij terugkomst in Nederland moet u een coronabewijs laten zien. De PCR test verplicht maximaal 72 uur voor vertrek afgenomen of een antigeen-sneltest die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen. LET OP: Dit geldt dus voor alle reizigers ook met een coronabewijs. Uw testbewijs kunt u in het digitaal Corona Certificaat toevoegen en laten zien. Priolo Travel adviseert alle reizigers om thuis een zelftest te doen naar terugkomst van een vakantie in het buitenland.

Maatregelingen op de Azoren

Maatregelingen op de Azoren

Mondmaskers zijn op de Azoren nog verplicht in het openbaar vervoer, in winkels en als je een restaurant binnengaat. Op het terras, op straat en in openbare parken ect is een mondkapje niet verplicht.

Restaurants, hotels, winkels zijn open. Bars en discotheken zijn gesloten tot nader bericht.

Wat te doen bij bezoek aan de Azoren en na terugkomst in Nederland

Wat te doen bij bezoek aan de Azoren en na terugkomst in Nederland

Reizen naar Portugal:
* Een geldig DCC (EU-Corona certificaat) is nodig en een PCR test of Antigeen-sneltest.
* RT-PCR test moet binnen 72 uur voor vertrek zijn uitgevoerd en de Antigeen test 48 uur voor vertrek, in het Portugees of Engels. (verplicht vanaf 12 jaar)

Alle reizigers per vliegtuig moeten ook online het Passenger Locator Card invullen.

Testen ter plaatse:
Deze test is alleen nog van toepassing op reizigers die geen volledig DCC hebben en aankomen op São Miguel of Terceira en binnen komen met een PCR test. Om door te kunnen reizen naar andere eilanden is een nieuwe PCR test verplicht.
Is de uitslag van één van deze testen Positief dan moet je verplicht 10 dagen in quarantaine in je geboekte verblijf, of evt in een aangewezen hotel.

MYSAFEAZORES formulier:
Het invullen van het formulier Mysafeazores is alleen verplicht voor alle passagiers die geen geldig Digitaal Corona certificaat (DCC) hebben.
Het formulier wordt bij aankomst gecontroleerd, samen met het testresultaat en de paspoortgegevens. 

 


terug


© 2022 - Priolo Travel