De Azoren, beschikken het hele jaar door over een mild klimaat en zijn dus ook in de winter het bezoeken waard. Het is zeker niet zo dat je uitgebreid op het strand al zonnend kunt overwinteren, maar een uitdagende wandelvakantie of spannende natuurexcursie is altijd mogelijk. Lees hier meer over wat je kunt verwachten op de Azoren in de winter.

Eén eldorado voor natuurliefhebbers

Voor wandelen, mountainbiken, jeepsafari paardrijden, golfen of duiken de Azoren zijn het hele jaar te bezoeken!  Maar je hoeft niet persé sportief te zijn of te worden om de Azoren te ontdekken. Trek erop uit met de auto, het landschap is goed te doorkruisen vanwege de goede wegen. En heb je geen zin om zelf te rijden, dan zijn er zijn vele dagtochten en themareizen in kleine groepen. Bekijk onze voorbeelden voor reizen naar de Azoren.

Tips om te ondernemen in de winter...

Tips om te ondernemen in de winter...

Golf:
Op de Azoren zijn er verschillenden golfbanen, zowel op Terceira als op São Miguel. De golfbaan van Batalha golf op São Miguel is een van de grootste golfbanen van heel Portugal en zelf voor de gevorderden golfers een echte uitdaging. Golf spelen op de Azoren is extra leuk, omdat alle banen prachtig in de natuur gesitueerd zijn.

De bloemenpracht van de Camelia's
Of wat dacht je van de prachtige bloemenpracht van de Camelia's, juist in de maanden Januari tot en met maart is het hoogseizoen voor de Camelia bloei, een waar kleurenpracht. Wandel een dagje door de prachtige tuinen van Terra Nostra Graden op São Miguel

Wandel of mountainbike tochten:
De "wintermaanden" zijn een prima periode om de Azoren te voet of per mountainbike te ontdekken, de paden zijn goed aangegeven en worden goed onderhouden. De gemiddelde temperatuur in deze maanden is 15 graden met een zeewatertemperatuur van gemiddeld 17 graden en circa 6 zonuren per dag. In deze maanden zullen er ook dagen zijn met enige regen, maar en zonnetje is ook zeker niet uirgesloten. kortom een heerlijk plek om te verblijven voor natuur, wandel en liefhebbers van een bijzondere bestemming.

Natuurlijke warmtebronnen in de kou

Natuurlijke warmtebronnen in de kou

Wat is er fijner dan je tijdens ongure weersomstandigheden te laten glijden in een vulkanisch verwarmd bad? Onder andere deze puur natuur-wellness-ervaring in het natuurbad van Poca de Beija in Furnas op São Miguel kun je ervaren tijdens je Azorenreis.


terug


© 2023 - Priolo Travel