Vanaf 01 mei tot 01 oktober loopt het festivalseizoen op de Azoren. Waarvan het "feest van de heer Santo Cristo dos Milagres" op São Miguel één van de grootste is.

Festa do Senhor Santo Cristo dos Milagres

Festa do Senhor Santo Cristo dos Milagres

Grootste religieus feest van de Azoren.
Het feest begint 5 weken na Pasen, dit jaar in het weekend van 05/06 mei.
Op zaterdag vertrekt vanaf het Convento da Esperanca een prosessie rondom de met bloementapijten versierde Campo São Francisco, hierna brengen de deelnemers kaarsen en geschenken ten offer.

Op zondag draagt de bisschop de dienst op, op het plein.
Rond deze dagen is het gezellig druk in Ponta Delgada en staan er overal Tasquinhas (kraampjes) waar men lokale gerechten verkoopt. De kerken en straten zijn extra bijzonder verlicht en een plaatje om naar te kijken.

Vele duizenden gelovigen, waaronder ook veel emigranten komen jaarlijks op dit traditionele festival af.

Overige eilanden

Overige eilanden

Naast de festivals op São Miguel, heeft elk eiland ook zijn eigen festivals en feesten.
Zoals het oudste muziekfestival op de Azoren in de maand augustus op Santa Maria: Festival Maré de Agusto. Op Terceira de feesten van Praia, een groot muzikaal en cultureel festival in augustus. Op Pico de week van de walvisvaarders; Nossa Senhora van Lourdes, eeuwfeest van de beschremheilige van de walvisvaarders met een grote optocht. Op Flores vieren ze elk jaar in juli het feest van de emigrant, een groot feest als eerbetoon aan alle emigranten. Dit is maar een kleine opsomming van de vele festivals en feesten op de eilanden.
 


terug


© 2022 - Priolo Travel