Vanaf Maandag 23 november treed de algehele noodtoestand in werking en zijn alleen strikt noodzakelijke reizen naar de Azoren nog toegestaan. De regering van de Azoren keurde een regionaal besluit goed dat de verplichte uitvoering van screeningstests voor COVID-19 regelt voordat iemand aan boord gaat die van plan is om naar de Azoren te reizen, een maatregel die is opgesteld door de noodtoestand die in het land van kracht is. Passagiers die van plan zijn per vliegtuig naar de Azoren te reizen en die afkomstig zijn uit gebieden die door de Wereldgezondheidsorganisatie worden beschouwd als zones van actieve gemeenschapsoverdracht of met actieve transmissieketens van het SARS-CoV-2-virus, voorafgaand aan de verzending een bewijs moeten overleggen, in digitale of papieren drager, van een document uitgegeven door een laboratorium, nationaal of internationaal, van het uitvoeren van een diagnostische test op SARS-CoV-2 met een negatief resultaat.

Voorwaarden reizen

De diagnostische tests van SARS-CoV-2 moeten worden uitgevoerd met behulp van de RT-PCR-methodologie, binnen 72 uur voor vertrek van de eindbestemming naar het grondgebied van de autonome regio van de Azoren.

Volgens het regionale regelgevingsdecreet hoeven passagiers van 12 jaar en jonger de tests niet vooraf uit te voeren, evenals uitzonderlijke humanitaire situaties die naar behoren zijn goedgekeurd door de regionale gezondheidsautoriteit.

Het aantal besmettingen met het coronavirus is in heel Portugal toegenomen.
De kleurcode van het hele land en ook het eiland Madeira is vanaf 3 november 2020 aangepast van ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). 

Vanaf 23 november geldt dit ook voor de Azoren (alleen noodzakelijke reizen)

Reis alleen naar Portugal als het noodzakelijk is en ga na een verblijf in Portugal inclusief Madeira en Azoren bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. 

 

Advies overheid:

Het advies van de overheid is om tot half januari niet te reizen, natuurlijk willen wij net als iedereen dat het aantal besmetting afneemt.
Wij volgen deze reisadviezen op en bieden vanaf 23 november geen reizen meer aan naar de Azoren.(alleen noodzakelijke reizen) Alle reizigers zijn inmiddels door ons op de hoogte gesteld en zullen zo spoedig mogelijk terugkeren naar Nederland. Alle reizigers met vertrek t/m 13 december zijn kosteloos omgeboekt of hebben een Priolo-voucher ontvangen.

Vanaf 12 november is het verplicht om binnen 72 uur voor vertrek een Covid-19 RT-PCR moleculaire test te doen en alleen te reizen met een negatief testresultaat op zak. 

Wij hebben dagelijks contact met verschillende instanties op de Azoren, zo nodig passen wij de maatregelingen aan.


terug


© 2020 - Priolo Travel