13-daagse voorbeeldreis

v.a. 1392,- p.p.

Excl. internationale vluchten

Info aanvragen >
Loop over de mooiste paden van São Jorge, geniet van schitterende vergezichten van de buureilanden Pico, Faial en de Atlantisch Oceaan. Voel de wind door je haren gaan en staar naar de groene en blauwe meren van Sete Cidades, luister naar het klateren van de waterval.

Wandelinformatie

Wandelen langs meren & Fajãs, São Jorge biedt nog steeds de mooiste en best bewaarde wandelpaden van de Azoren. Samen met de wandelingen op het eiland São Miguel, biedt dit programma onze bezoekers een kans om twee eilanden te ervaren. De moeilijkheidsgraad loopt van gemakkelijk tot medium en de wandelingen duren tussen 3 – 5 uur. De vaak genoemde "Fajãs" op het eiland van São Jorge zijn vlakke, laaggelegen gebieden die aan beide zijden van het eiland naar de zee leiden en die zijn gevormd door instorting van de kliffen. Vele fajãs zijn veranderd in vruchtbare boomgaarden of landbouwgrond met tropisch fruit en prachtige drakenbomen die daar groeien dankzij het microklimaat.

Van dag tot dag

Dag 1 São Miguel - Furnas

Transfer naar Furnas Boutique hotel Thermal & spa in de Furnas vallei. 

Dag 2 Furnas - Maia

Dit pad begint in Ribeira Funda, voert langs het strand van Praia da Viola en eindigt in Maia. Tijdens deze wandeling heb je prachtig uitzicht op Maia, kom je langs oude watermolens omgeven door Taro (een plant uit de aronskelkfamilie) en prachtige watervallen.

Dag 3 Furnas - Ribeira Quente

De wandeling start in Lomba do Cavaleiro en eindigt in Ribeira Quente. In Ribeira Quente kan je naar het strand, iets eten in een plaatselijk restaurant of de haven bezoeken. Transfer terug naar hotel. 

Dag 4 Furnas - Faial de Terra

Vandaag bezoek je Faial da Terra voor de wandeling Salto do Prego. Tijdens deze wandeling volg je het pad door een oud dorpje naar een prachtige waterval (2,3 km). Eindpunt: Faial da Terra. Transfer terug naar hotel. 

Dag 5 Furnas - Ponta Delgada

De wandeling Lake of Furnas begint en eindigt bij je hotel in Furnas. Tijdens deze wandeling kun je het Environmental Centre van Furnas Lake bezoeken. ‘s middags: transfer per taxi naar Hotel Antillia in Ponta Delgada. Tijdens deze trip bezoek je de prachtigste uitzichtpunten van de noordkust en een theeplantage (uniek in Europa). 

Dag 6 Ponta Delgada - Lagoa do Fogo

Wandeling naar Lagoa do Fogo, het ruigste meer van de Azoren, waar je alleen maar kunt wandelen. Je loopt langs een “levada” door de bergen en dalen met een prachtig uitzicht. De wandeling eindigt bij een strand waar je kunt zwemmen.

Dag 7 Ponta Delgada - Sete Cidades

Walk Sete Cidades: bezoek de grote krater van Sete Cidades met zijn blauw groene meer. Geniet van een spectaculair uitzicht tijdens deze wandeling met aan de andere kant de grote, blauwe oceaan. Je daalt af naar het dal en het dorpje Sete Cidades waar je ook langs de meren kunt wandelen. ‘s Middags: transfer naar hotel.

Dag 8 São Miguel - São Jorge

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar het eiland São Jorge. Bij aankomst transfer naar je hotel São Jorge Garden in Velas.

Dag 9 São Jorge - Fajã do Ouvidor

Transfer naar beginpunt van de wandeling. Deze wandeling gaat van Pico das Caldeirinhas naar Fajã do Ouvidor. Een wandeling die loopt vanuit het centrale gedeelte van het eiland naar de hoogste berg van São Jorge (Pico da Esperança) van 1053 m. Transfer terug naar hotel.

Dag 10 São Jorge - Fajã de São João

Vanuit het hotel transfer naar beginpunt van de wandeling; Fajã dos Vimes naar Fajã de São João aan de zuidkust. Tijdens deze wandeling is het eiland Pico goed te zien met zijn enorme berg die van alle kanten fotogeniek is. Aan het eind van de wandeling transfer terug naar het hotel.

Dag 11 São Jorge - Faial

Transfer naar beginpunt wandeling van Serra do Topo naar Fajã dos Cubres aan de noordkust. Deze wandeling neemt je mee langs een prachtig pad dat afdaalt naar Fajã do Santo Cristo. Dit beschermd natuurgebied heeft een ondergrondse grot en meer en is de enige plaats op de Azoren waar de venusschelp voorkomt. Deze Fajã is de meest afgelegen plek op de Azoren. Er staan wat zomerhuisjes en er zijn maar een paar families die daar permanent wonen. Van deze kant van het eiland heb je zicht op Graciosa eiland. Aan het eind van de dag wordt je naar de haven gebracht. Per boot vaar je naar het eiland Faial. Transfer naar Hotel Horta.

Dag 12 Faial - Horta

Vrije dag te besteden op Faial, enkele tips om te ondernemen: City Tour Horta, een Jeep Tour of Walvis spotten.

Dag 13 Amsterdam

Transfer van hotel naar vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam.


Inbegrepen

* Persoonlijk ontvangst bij aankomst op de luchthaven
* 12 overnachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
* 12 x ontbijt
* alle genoemde transfers
* Routeboek
* binnenlandse vlucht São Miguel - São Jorge
* bootovertocht São Jorge - Faial
 

Accommodaties

Hotels op São Miguel:
4 nachten: Furnas Boutique hotel gelegen in Furnas, vlakbij de thermale bronnen en geisers
3 nachten: Hotel Antillia goed 4* hotel gelegen in Ponta Delgada, op korte afstand van het historische centrum.

Hotel op São Jorge:
3 nachten: São Jorge Garden hotel, gelegen in Velas en direct aan de oceaan.

Hotel op Faial:
2 nachten: Hotel Horta zeer centraal gelegen in het havenstadje Horta.
© 2020 - Priolo Travel