8-daagse voorbeeldreis

v.a. 625,- p.p.

Excl. internationale vluchten

Info aanvragen >
Je wandelt langs strand, kleine beekjes, watervallen, oude dorpjes met adembenemende uitzichten. Elke dag, elke wandeling staat voor een nieuwe ervaring, stel je voor: na een lange wandeling tussen de bomen en steile kliffen kom je uit bij een kletterende waterval, je neemt een duik in het frisse water en geniet van de stilte met alleen van het geluid van de natuur om je heen, hier wil je toch nooit meer weg!
8-daagse voorbeeldreis

v.a. 625,- p.p.

Excl. internationale vluchten

Info aanvragen >

Meer over deze reis

Dit programma is geschikt voor de echte natuurliefhebber maar ook voor de mensen die Sao Miguel bezoeken en wat willen wandelen en genieten van de schitterende natuur.
Bij aankomst ontvang je een documentatiemap met o.a. een routeboekje met gedetailleerde informatie over de diverse wandelroutes en paden en transfer van en naar de gegarandeerde wandelingen zoals aangegeven in het programma. Omdat ook andere gasten zich bij de wandeling kunnen aansluiten, is het belangrijk zich strikt te houden aan de aangegeven ‘drop-off’ en ‘pick-up’ tijden, maar verder bepaalt iedereen zijn eigen ritme.

BESCHRIJVING VAN DE WANDELINGEN & DE TEMPERATUUR

De wandelingen zijn gemakkelijk en duren tussen de 2,5 – 4 uur.
De maanden mei-juni en september en oktober zijn goede maanden voor een wandelreis, De gemiddelde temperatuur in deze maanden is 22  graden in september kan het nog iets warmer zijn. In de maanden juli en augustus ligt de temperatuur het hoogst zo rond de 26 graden. 

 

Van dag tot dag

Dag 1 São Miguel - Furnas

Vanaf de luchthaven een transfer naar Hotel Terra Nostra Garden in de Furnas vallei.

Dag 2 Furnas

Vandaag geen transfers nodig om de wandeling Lagao das Furnas te doen. Het begint en eindigd in het hotel in Furnas. Tijdens deze wandeling entree gratis om het Environmental Centre of Furnas lake te bezoeken.
Afstand 9,6km
Makkelijk/ Medium zwaar

Dag 3 Furnas

De wandeling (8,4km) start in Lomba do Cavaleiro en eindigt in Ribeira Quente. In Ribeira Quente kan je naar het strand, iets eten in een plaatselijk restaurant of de haven bezoeken. Transfer terug naar het hotel. 
Afstand 7km
Medium 


Dag 4 Furnas

Vandaag ga je naar Faial da Terra voor de wandeling Salto do Prego (5 km). Op deze wandeling volg je het pad door een oud dorpje naar een prachtige waterval. De wandeling eindigt bij Faial da Terra. Transfer terug naar het hotel. 
Afstand 5km
Medium

Dag 5 Furnas - Ponta Delgada

Transfer naar het beginpunt van de wandeling: Ribeira Funda/ Maia. De wandeling begint in Ribeira Funda, gaat via de beach van Praia da Viola en eindigd in Maia. Tijdens deze wandeling genite je van vele schitterende uitzichten op de stad Maia, kom je langs een oude watermolen omringt door diverse watervallen. Aan het einde van de wandeling per taxi via  de noordkust en een theeplantage (uniek in Europa) naar Ponta Delgada en inchecken in hotel Camoes.
Afstand 7km
Medium

Dag 6 Ponta Delgada

Wandeling naar Lagoa do Fogo, het ruigste meer van de Azoren, waar je alleen kunt wandelen. Je loopt langs een “levada” door de bergen en dalen met prachtig uitzicht. De wandeling eindigt bij het strand van Praia Agua d'Alto waar je heerlijk kunt zwemmen. 
Afstand 14km
Medium

Dag 7 Ponta Delgada

Walk Sete Cidades (Optie A: 11 km / Optie B: 7,5 km): bezoek de grote krater van Sete Cidades met zijn blauw-groene meer. Geniet van het spectaculair uitzicht tijdens deze wandeling die gaat over de top van de krater, aan de ene kant de meren enaan de andere kant de Atlantische Oceaan. Je daalt af naar het dal en het dorpje Sete Cidades waar je in het dal van de caldeira langs de meren kunt wandelen. ‘s Middags: transfer naar hotel.
Afstand korte 7,5km. of Afstand lange tocht 11KM
Makkelijk                      Medium

Dag 8 São Miguel

Transfer naar het vliegveld voor de terugreis of eventueel een verlenging op het eiland.


Inbegrepen

* Persoonlijk ontvangst bij aankomst op de luchthaven
* Transfers vanaf de hotels naar beginpunt wandelingen v.v.
* Taxi op dag 5 voor de bagae en pick-up voor transfer naar het hotel.
* Routeboek
* 7 x overnachting in genoemde hotels of gelijkwaardig
* 7 x Ontbijt
* Entreegelden voor de Monitoring and Research Centre of Furnas 
* 24 uur per dag nood-assistentie

Accommodaties

São Miguel
4 nachten: Hotel Terra Nostra Garden gelegen in de Furnasvallei en aangrenzend aan de botanische tuinen van Terra Nostra.

3 nachten: Hotel Camoes, rustig gelegen in Ponta Delgada op wandelafstand van de boulevard en de haven.
 
Het is ook mogelijk om te verblijven in de volgende hotels
Furnas: Vista do Vale
Ponta Delgada: Canadiao 1982
Informeer naar de prijzen.

Prijzen op basis van een tweepersoonskamer incl. ontbijt

Vanwege de Covid-19 pandemie kunnen sommige entree en activiteiten in het programma om veiligheidsredenen worden geannuleerd op basis van het aantal deelnemers. Bijgewerkte informatie wordt weergegeven bij bevestiging van de reservering.
© 2023 - Priolo Travel