8-daagse voorbeeldreis

v.a. 1009,- p.p.

Excl. internationale vluchten

Info aanvragen >
De manier om het eiland te ontdekken!
8-daagse voorbeeldreis

v.a. 1009,- p.p.

Excl. internationale vluchten

Info aanvragen >

Van dag tot dag

Dag 1 São Miguel

Aankomst op het eiland São Miguel en aansluitend transfer naar hotel Solar do Conde in Capelas.

Dag 2 Capelas Pineapple Tour 33km

De fiets wordt afgeleverd bij het hotel rond 09:00. Deze tour laat je kennismaken met de meest emblematische culturen van het eiland São Miguel, de ananasplantages! Ananassen gekweekt in kassen en waar je een bezoek aan kan brengen en bezoek het kleine winkeltje met alle denkpbare producten van de ananas, zoals ananaslikeur, thee en koekjes met ananassmaak. Tijdens deze tour doorkruis je het centrale deel van het eiland en is er de mogelijkheid om in één van de natioanale parken (Pinhal da Paz) te lunchen middenin de natuur.

Dag 3 Tour Sete Cidades 42km

De dag begint met enkele kilometers langs de noordkust naar het westen voordat je de secundaire weg neemt naar de rand van de vulkaan Sete Cidades. Hier heb je een aantal van de meest ongelooflijke uitzichten van de binnenkant van dit vulkanische bouwwerk met meren, kraters en heuvels, terwijl je over de gebaande paden op de top van de kraterrand fietst. Via een mooie tocht fiets je terug naar Solar do Conde.

Dag 4 Capelas -Tour Capelas/ Furnas 44km

Op deze dag verhuis je vanuit Capelas naar Furnas in het oosten van het eiland gelegen. Fietsend langs de noordkust passeer je de binnenkant van de dorpen langs de kust inclusief de stad Ribeira Grande, de op één na grootste van het eiland. Verder naar het oosten kom je langs de enige werkende theeplantages in Europa. Op deze plantages ban je van harte welkom om de fabriek te bezoeken en de verschillende soorten thee te proeven. Na een bezoek aan de thee plantages leijdt de route je de heuvel op naar het midden van de Furnas-Vulkaan. Overnachting in hotel Terra Nostra Garden.
Bagage vervoer tussen de hotels is geregeld.

Dag 5 Tour Furnas & Ribeira Quente 19km

De route van vandaag wijst je de weg naar de fumarolen en hete bronnen, aan de rand van het kratermeer en de prachtige gebaande paden eromheen. De rondlopende route geeft je mooie uitzichten op het dorp Furnas. In de namiddag gaat de route omlaag naar een mooie krokelende weg, middenin een vallei, naar het visserdorp Ribeira Quente. Hier vind je een van de mooiste stranden van het eiland. In het dorp Ribeira Grande zijn er twee restaurants waar je heerlijk kunt genieten van verse vis gevangen door de lokale bevolking.

Dag 6 Furnas Tour Povoacao -17km

Op deze dag steek je de kraterrand van Furnas over naar het oosten en kom je in de vulkaan Povoaçao, een van de twee uitgesorven op het eiland. het dorp was het eerste dat in de vijtiende eeuw door de Portugezen werd bewoond. Geniet van het uitzicht op de zeven heuvels van Povoaçao.

Dag 7 Tour Tour Furnas/Agua d'Alto 24km

Verlaat Furnas en je rijd via kronkelende wegen naar de buitenkant van de Furnas-vulkaan. Als je de weg langs de rand van het kratermeer neemt, rijdt je naar het zuidwesten, langzaam afdalend naar de kust en nader je Vila Franca do Campo. Deze weg biedt een fantastisch uitzicht over de kustdorpen en het kratereilandje (Ilha Vila Franca) op 500 meter uit de kust. De rit eindigt in je nieuwe accommodatie voor de laatse nacht. Hotel Vinha D'Areia. Vervoer van de bagage is wederom geregeld.

Dag 8 São Miguel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht .

Verlenging van deze reis is mogelijk.


Inbegrepen

* 7 overnachtingen in genoemde hotels incl. ontbijt
* Alle genoemde transfers
* 7 dagen huur fiets (trekking bike) en assistentie
* Helm en transportzak
* Bagage transport tussen de hotels
* Fiets route boek
* Entreegelden voor het Monitoring and Research Centre of Furnas 

 

Accommodaties

3 nachten: Hotel Solar do Conde, verblijf in een bungalow
4 nachten: Terra Nostra Garden hotel, Cosy Art kamer
1 nacht:    Vinha D'Aeira, tweepersoonskamer standaard

Prijzen op basis van tweepersoonskamers

* Ook mogelijk om een elektrische fiets te huren, hiervoor geldt een toeslag!
© 2023 - Priolo Travel