8-daagse groepsreis

1068,- p.p.Info aanvragen >
Ervaar het leven op de Azoren!
8-daagse groepsreis

1068,- p.p.Info aanvragen >

Ervaar de Azoren op een bijzondere manier.

Tijdens deze reis delen we met onze reizigers de ervaring van het leven op de Azoren, met een kleinere ecologische voetafdruk. Actieve vakantie, kennis delen en de kans krijgen om de Azoren te ontdekken vanuit een uniek en ander perspectief waar duurzaamheid centraal staat. Er zullen activiteiten in verband met de productie van goederen, het milieubewustzijn en het bewustzijn van de biodervisiteit in verschillende interpretatiecentra plaastvinden, evenals sociale kwesties tijdens het bezoek aan verschillende instellingen van het project " Cores", een project van de solidariteitseconomie. Tijdens de reis zult u ontdekken waarom de Azoren als een van de meest duurzame bestemmingen worden beschouwd.

Van dag tot dag

Dag 1:

Aankomst in Ponta Delgada en transfer naar Quinta do Bom Despacho.
Welkomst diner in een lokaal restaurant.

Dag 2: Bezoek/ rondleiding Quinta do Bom Despacho en walvis & dolfijn excursie

's Ochtends ontdekt u de Quinta do Bom Despacho en zijn duurzaamheidsvisie, met de sensorische tuin, het zwembad, de boomgaard en nog veel meer. Lunch in een lokaal restaurant. 's Middags walvis & dolfijnen excursie vanuit Ponta Delgada haven. We zullen sommige van de 27 soorten vissen zien die rondom de Azoren verblijven. De excursie per zodiac boot of catamaran. Na de excursie transfer terug naar de accommodatie.

Dag 3: Fogo en Geo-tour

De derde dag is gerelateerd aan geologie en energie. In het eerste semester van 2019 kwam 36% van de Azoren-energie uit hernieuwbare bronnen. In de ochtend bezoek aan de geothermische krachtcentrale- zal afhangen van beschikbaarheid. Stop bij " Caldeira Velha", een beschermd natuurgebied met secundaire vulkanische activiteit en aansluitend Lagoa do Fogo regio, natuurreservaat sinds 1974 met een adembenemend uitzicht. Lunch in een lokaal restaurant.'s Middags bezoek aan het vulkanisch en geothermische observatorium waar ze veel onderzoek onthullen dat is gedaan op gebieden zoals geologie, seismologie, geothermische en geo-omgeving. Bezoek aan de "Gruto do Carvão", een lavatunnel die ook een natuurlijk monument is. Eind van de dag terugkeer naar Quinta do Bom Despacho.

Dag 4: Dagtour Sete Cidades

Vertrek vanuit het hotel via de bergweg naar de twee meren. Stop bij het uitzichtpunt "Vista do Rei" voor het opmerkelijke landschap. Het startpunt van deze lineaire route is de verbazingwekkende belvedere van Vista do Rei, waar we leren over de geologische formatie van de caldeira van Sete Cidades. Vervolgens beginnen we het onverharde pad langs de rand van de krater te lopen. De uitzichten zijn breed en open, aan de rechterkant zien we de caldeira van de tweelingmeren, links hebben we de zee en verschillende kustdorpen. Het pad eindigd in het centrum van het dorp. Picnic lunch. 's Middags is er de gelegenheid om te fietsen of te kajakken op de meren. Terugkeer naar Quinta do Bom Despacho.

Dag 5: Landbouwdag Tradities van de gelukkig koeien.

Vertrek van Quinta do Dom Despacho naar het noordelijke deel van het eiland. Op deze dag keert u terug in de tijd en bezoekt u plaatsen waar de hardheid van het leven zijn stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van dit eiland. De oude tabaksfabriek die werd omgetoverd tot een museum herleeft de herinnering aan degenen die in deze tijd leefden en maakt bewust hoe moeilijk het leven was. Bij Maia bevindt zich een theefabriek en plantage van Gorreana, daterend uit de 19e eeuw, waar nog steeds groene en zwarte thee wordt geproduceerd. Lunch in een lokaal restaurant. 's Middags bezoek aan een melkveebedrijf van het project Happy Cows, waar duurzaamheid en het welzijn van het dier centraal staan. Bezoek "Ribeira dos Caldeirões", een natuurpark met verschillende watermolens, watervallen en prachtige paden. Aan het eind van de dag terugkeer naar Quinta do Bom Despacho.

Dag 6: Bosdag en Priolo center.

Vertrek vanuit Quinta do Bom Despacho naar Nordeste. Casa do Tralbalho de Nordeste, onderdeel van het sociale project "Cores", heeft fantastisch werk verricht ter ondersteuning van de kwetsbare families van Nordeste en de ontwikkeling van waardevol handwerk, dat zeer bekend is, waarbij de meeste verzoeken op aanvraag worden gedaan. De Producten met het zegel "Cores" zijn gebaseerd op de  Principes of Solidarity Economy. Bezoek de bosbouwkwekerij van het gebied, een intensief kwekerijgebied voor het kweken van bomen en endemische soorten uit de Azoren voor het bos van de Azoren. Lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch bezoek aan het Priolo-milieucentrum, dit centrum is ontwikkeld om mensen bewust te maken van deze vogelsoort en zijn leefgebied, het laurierbos.
"Priolo" is één van de meest bedreigde vogels in Europa en bestaat alleen in het oostelijke deel van het eiland São Miguel, waar sinds 2003 verschillende acties zijn uitgevoerd om zijn overleving te behouden en te garanderen. Stop in Povoacao, waar de nederzetting van São het eiland Miguel begon in de 15e eeuw. Keer terug naar Quinta do Bom Despacho.

Dag 7: Volledige dagtour Furnas

Vertrek langs de zuidelijke weg en stoppen bij Vila Franca (eerste hoofdstad van het eiland) voor een historisch bezoek. Aankomst in de vallei van Furnas, bezoek Furnas Monitoring and research Centre, verantwoordelijk voor het bevorderen van ecologische herstelacties die zijn ontworpen om de waterkwaliteit en het ecosysteem van Furnas te herstellen. Als onderdeel van de Experience on the Island word je uitgenodigd om een Endemische struik te planten en op deze manier te verspreiden om het Ecosysteem van Furnas te behouden. Kleine wandeling langs het meer naar een gebied met warmwaterbronnen en omliggende gaten waar maaltijden worden gekookt door ondergrondse dampen. Lunch "Cozido" in een lokaal restaurant. Na de Lunch bezoek aan de botanische tuinen (mogelijkheid om te zwemmen in een natuurlijk warmwater zwembad). Terugkeer naar Quinta do Bom Despacho. Afscheidsdiner in een lokaal restaurant.

Dag 8: Einde reis

Transfer naar de luchthaven.


Inbegrepen

Let op:  Officiële taal tijdens deze reis is Engels, andere talen op aanvraag

Inbegrepen in deze reis:
* 7 nachten incl. ontbijt
* Transfers en rondleidingen beschreven in het programma
* 6 lunches met drankjes (  picnick en 5 lunches in lokaal restaurant)
* Toegangsprijzen ( Gruto do Carvão, Observatorium en vulkanisch en geothermisch  observatorium, Furnas-meer, Terra Nostra tuin, etnografisch museum, natuurmonument " Caldeira Velha", tabaksmuseum, Priolo Center, melkveehouderij, Funras Monitoring and research Center)
* Visit to Happy Cow boerderij
* Walvis en dolfijnen excursie (2,5-3uur)

Niet inbegrepen:
* Vluchten
* Persoonlijke uitgaven
* Maaltijden die niet op het programma staan vermeld
* Reis/ annuleringsverzekering

Vertrekmogelijkheden 2021:
25 september - 02 October 2021
               en
04 - 11 december 2021


Minimaal aantal deelnemers 4 maximaal 8 !! Internationale groepen.

Prijzen:
Prijs vertrek september per persoon € 1228,-

Prijs vertrek december per persoon € 1068,-
Op basis van een tweepersoonskamer.

Toeslag 1 persoonskamer vanaf € 331,-
Extra bed op de kamer mogelijk op aanvraag!
Prijzen en programma onder voorbehoud van wijzigingen en weersomstandigheden.

Accommodaties

Quinta do Bom Depacho: is een charmant landgoed op een steenworp afstand van het centrum van Ponta Delgada, de hoofdstad van São Miguel, in het hart van de Atlantische Oceaan. We helpen de huidige leemte in duurzame accommodatie-opties te vullen en bieden meer bewuste bezoekers van de Azoren een alternatief voor conventionele vakanties. De uitgestrekte tuinen en buitenfaciliteiten omvatten een natuurlijke zwemviijver, een sensorische tuin, een biologische groente en boomgaard, een indrukwekkende groente kas, ultramoderne composteerfaciliteiten, een eetbaar "bos" en een historische sinaasappelboomgaard.

Quinta do Bom Despacho heeft een keuken die elke gast kan gebruiken.
© 2022 - Priolo Travel