8-daagse voorbeeldreis

v.a. ,- p.p.

Exclusief de vluchten vanuit Nederland/België

Info aanvragen >
Herbeleef uw smaakpupillen opnieuw op deze fantastische food tour in São Miguel, en geniet van de vele proeverijen. Maar deze samengestelde reis bied u veel meer, cultuur en historie gaan hier samen. En wat dacht u van een walvisexcursie, het spotten van dolfijnen.
8-daagse voorbeeldreis

v.a. ,- p.p.

Exclusief de vluchten vanuit Nederland/België

Info aanvragen >

Van dag tot dag

Dag 1: São Miguel

Aankomst op de luchthaven van São Miguel.
Ophalen van de huurauto en vertrek richting het eerste hotel Lince Nordeste in Nordeste.

Dag 2: Priolo Center en wandeling

Na het ontbijt vertrek per eigen auto naar het Interpretation Center van Priolo.
Daar begint de ontdekkingstocht van Priolo-Rondleiding door het Priolo Center met uitleg over de Priolo, zijn leefgebied en hoe men probeert het oorspronkelijke laurierbos weer te ontwikkelen. Na de picknick begin je aan een korte wandeling door de omgeving van het Interpretation Center van de Priolo, door het gebied met eddemische en inheemse plantensoorten, gericht op het belang en de korte karakterisering van het Laurel Forest.
(makkelijke wandeling van circa 1,5 uur). Aan het eind van de middag terug naar het hotel.

Dag 3: Furnas

Vandaag is er de gelegenheid om de oostkant van het eiland verder te ontdekken. Breng een bezoek aan de Furnas Vallei met zijn vele warmwaterbronnen en geisers en het schitterende Botanische park Terra Nostra Garden. Of bezoek de enige werkende theeplantage van Europa  gelegen rondom São Bras. In het zuiden bevind zich de plaats Povoacão waar vroeger zich de eerste kolonisten in de 15e eeuw zich vestigde. Nu een startplaats voor diverse korte wandelroutes. En breng een bezoek aan het uitkijkpunt Da Ponta do Sossego met bloemenpark en picknickplaats en geniet van een specaulair uitzicht.

Dag 4: Ponta Delgada

Vandaag verlaat je de oostkant van het eiland via de noordelijke route of de zuidelijke kustweg kom je aan in de hoofdstad van het eiland Ponta Delgada.
Om 10:30 begint de foodtour een uitgebreide wandeling van drie uur door het centrum met een proeverij van lokale gerechten en hier en daar een drankje. Een geweldige ervaring om meer van de eetgewoontes en lekkernijen van het eiland te ontdekken.
Na de tour inchecken in je hotel.

Dag 5: Vila Franca Experience

Na het ontbijt vertrek naar Vila Franca do Campo, beleef een geweldige ervaring in Vila Franca do Campo. Begin de dag met een walvisexcursie en ontdek de wondere wereld van walvissen en dolfijnen van de Azoren. Op de terugweg leer je over het eilandje Vila Franca do Campo, een uitgestorven vulkaan. Walvisobservaties eindigen niet voordat er uitleg wordt gegeven over de fauna, flora, geschiedenis en vulkanisme van deze magische plek. Na de lunch in een lokaal restaurant, nemen we de boot naar het kleine eilandje waar je de kans krijgt om te zwemmen en snorkelen en een overvloed aan zeeleven te ontdekken.

Dag 6: Rual Experiences hele dag

Startpunt op Quinta das Raiadas parking, naast de kerk van Ginetes. Rij richting Escalvado viewpoint, vervolgens een boottocht met vertrek vanuit Moisteiros, langs verschillende eilandjes en langs de kust van Ferraira. Bezoek aan house of bread met uitleg hoe je brood maakt en andere traditionele gerechten. Na de lunch een stop bij het uitkijkpunt op het eiland Sabrina en bij de vuurtoren van Ferraira. Bezoek aan het etnografisch centrum van Quinta das Raiadas, bezoek de boomgaard en de boerderij, waar je de mogelijkheid hebt om en koe te melken op de ouderwetse manier. Daarnaast een proeverij van kazen, jam, lokale producten, likeuren en traditionele koekjes. Rond 16:30 terug op het startpunt.

Dag 7: Ponta Delgada

Vandaag een heerlijke vrije dag, misschien een mooie gelegenheid om de meren van Sete Cidades te ontdekken een bezoek te brengen aan de ananasplantage of een van de andere bijzondere plaatsen zoals, Ribeira Grande of Capelas. En aan musea geen gebrek op São Miguel. Of even lekker ontspannen op een terrasje en genieten van deze bijzondere reis van afgelopen week is natuurlijk ook heerlijk.

Dag 8: einde reis

Na een heerlijk ontbijt uitchecken en de auto inleveren op de luchthaven en terug naar huis, voor de liefhebbers is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te verlengen en één van de andere eilanden te ontdekken.


Inbegrepen

* 7 overnachtingen in bovengenoemde hotels of gelijkwaardig.
* 7x ontbijt
* 1x picknick en 2x lunch
* Alle genoemde excursies zoals beschreven in de reis
* Autohuur een Nissan Micra 7 huurdagen of gelijkwaardig
* Ontvangst op de luchthaven bij aankomst

Accommodaties

3 nachten Hotel Lince Nordeste
4 nachten hotel Camões

Exclusief:
* De vluchten vanuit Nederland/België of Duitsland
* Persoonlijke uitgaven
* Overige maaltijden
* Reis/annuleringsverzekering
© 2023 - Priolo Travel