8-daagse voorbeeldreis

v.a. 942,- p.p.

Excl. internationale vluchten

Info aanvragen >
De gezellige en bijzondere rit in de Tuk Tuk door Ponta Delgada, een spannende dagtocht met een 4-Wheeldrive door het westen van São Miguel. Kletsnat worden tijdens de bijzondere walvisexcursie in de zodiac. De ruige jeeptour naar Furnas…bijzonder om de grond te zien borrelen. Een bezoek aan de thee en ananasplantages en heerlijk zwemmen in de oceaan.

Van dag tot dag

Dag 1 São Miguel

Transfer vanaf de luchthaven naar hotel Royal Garden in Ponta Delgada. 

Dag 2 São Miguel

Rondleiding door de stad Ponta Delgada in een Tuk Tuk. De rit is een spannende ervaring en een leuke manier om de stad te leren kennen. Vertrek is vanuit het hotel en je brengt een bezoek aan de typische straten van Ponta Delgada. De meest karakteristieke plek is het plein ‘’Campo de São Francisco”, waar de belangrijkste feesten van het eiland plaats vinden. Het Fort van São Brás had de functie om de stad en het eiland te verdedigen tegen aanvallen van piraten en zeerovers. Hierna passeren we de belangrijkste stadspoorten, de kerk van São Sebastião en andere monumenten/bezienswaardigheden. De tour eindigt bij de stadstuin, waar je heerlijk kunt ontspannen met de kinderen. De tuin is omringd door bomen die een eigenaardige vorm kunnen hebben.

Dag 3 Sete Cidades

Sete Cidades jeep tour. Stap uit de gebruikelijke toeristische route en maak een 4-wheeldrive tour naar Sete Cidades. Ontdek het westelijke deel van het eiland en het massieve Sete Cidades, waar de vulkanische kraters aanleiding gaven tot vele meren, omgeven door weelderige vegetatie en het blauw-groene water van Sete Cidades Lake. Je zult stoppen bij verschillende uitzichtpunten langs de weg, waar je ook het landschap kunt aanschouwen. We nemen de meest verharde pad naar de vulkaan. In een klein dorpje gelegen onderaan de krater is het tijd voor een kopje koffie of een heerlijk glaasje fris. Off-road passeren we een klein schiereiland begroeid met prachtige bomen en bloemen. Voor de lunch stoppen we in een restaurant met typische Azoriaanse gerechten. Ontdek de natuurlijke zwembaden en spa’s van Ponta da Ferraria en Mosteiros waar je kunt genieten van een duik in een bad met thermaal water. Na deze heerlijke ontspanning gaan we verder naar het westelijk deel van het eiland waar we de  sporen kunnen vinden van de traditionele walvisjachtindustrie die vandaag de dag niet meer beoefend wordt. Hierna keren we terug naar Ponta Delgada.

Dag 4 Walvisspotten

Transfer van het hotel naar de jachthaven van Ponta Delgada. De activiteit duurt 3 uur en wordt uitgevoerd door een professioneel team van schippers. Voor je vertrekt krijg je een korte uitleg en krijg je informatie over de soorten walvissen/dolfijnen die er leven. Tevens krijg je voor je eigen veiligheid en comfort een zwemvest en regenjas. Na deze bijzondere ervaring word je teruggebracht naar je hotel. 

Dag 5 Ginetes

Transfer van het hotel naar het ontmoetingspunt van Quinta das Raiadas om 08:45 uur. We passeren Quinta das Raiadas om landbouwdieren te observeren en we stoppen bij het Escalvado standpunt. Huis van het brood (je krijgt uitleg over hoe brood wordt gemaakt en hoe de traditionele gerechten worden bereid). Lichte maaltijd: soep, dranken (water, sap, thee). Proef een verscheidenheid aan lokale producten, waaronder kaas en jam.  Op de terugweg richting Ponta Delgada stoppen we nog bij een aantal mooie uitkijkpunten.

Dag 6 Furnas Jeep Tour

Vandaag een spannende jeeptour.
Vertrekpunt is vanuit Ponta Delgada, in de richting waar de vulkanische aard van de Azoren het meest zichtbaar is – Furnas. Onderweg stoppen we bij de Belvedere van Senhora da Praz in Vila Franca do Campo voor een prachtig uitzicht over de stad en het eiland en bij De Belvedere van Lombo dos Trigos om te genieten van het uitzicht op Furnas Lake en de vallei. Aangekomen in Furnas kun je genieten van alle vulkanische activiteiten, zoals de fonteinen van mineraalwater en aroma’s die voortvloeien uit lava muren. Ook zie je de Caldeiras waar het traditionele gerecht Cozido wordt gekookt door de ondergrondse dampen, op slechts een paar meter van het meer. Op de terugweg naar Ponta Delgada stoppen we in de Theefabriek om te genieten van een kopje thee en de laatste stop is in de Belvedere van Santa Iria met een prachtig uitzicht op de kustlijn. 

Dag 7 São Miguel

Vrije dag te besteden, ga er lekker met de auto op uit om de nog niet ontdekte parels van São Miguel te ontdekken. Of breng een bezoek aan één van de mooie stranden of natuurlijke zwembaden. Kortom genoeg om nog te ontdekken.

Dag 8 Amsterdam

Vandaag vlieg je terug naar Amsterdam.


Inbegrepen

* Persoonlijk ontvangst op de luchthaven bij aankomst
* 7 overnachtingen in hotel Royal Garden
* 7 x ontbijt
* Halve dag Tuk tuk tour Ponta Delgada.
* Hele dag jeep excursie Sete Cidades incl. lunch
* Walvisexcursie ( circa 3 uur)
* Hele dag excursie naar Quinta das Raiadas incl. lunch
* Hele dag jeep excursie Furnas incl. lunch
* Genoemde transfers


Accommodaties

Royal Garden, centraal gelegen goed 4* hotel met veel faciliteiten en op korte afstand van de boulevard van Ponta Delgada en de haven.
© 2020 - Priolo Travel