11-daagse groepsreis

1745,- p.p.

Inclusief vluchten

Info aanvragen >
Ontdek drie bijzondere eilanden van de Azoren tijdens deze compleet en verzorgde groepsreis! 24 september t/m 04 oktober 2019 Deze reis is volgeboekt!!!
11-daagse groepsreis

1745,- p.p.

Inclusief vluchten

Info aanvragen >

Highlights

* Stadstour Ponta Delgada en Angra do Heroismo
* Bezoek Ananas en theeplantages
* Eilandtours op São Miguel, Flores en Terceira
* Sete Cidades, Furnas en Lagoa do Fogo
* Merenplateau van Flores
* Algar do Carvão op Terceira
 

Van dag tot dag

Dag 1 Amsterdam - São Miguel 24 september

Gezamelijk ontvangst op de luchthaven van Amsterdam, inchecken en vertrek voor de 11 daagse groepsreis.
Vanaf de luchthaven van São Miguel volgt er een transfer naar het overnachtingshotel Camoes in Ponta Delgada.
's Avonds dinner in hotel Camoes. 

Dag 2 Ponta Delgada 25 september

Om 09.00 vertrek vanuit het hotel voor een stadstour door Ponta Delgada. De tour start met een bezoek aan de grote kerk, daarna wandelen we door de winkelstraten van de historische stad en bezoeken oa. Senhor Santo Cristo kerk, en de kerk van São José. We lunchen in een lokaal restaurant. Na de lunch gaan we naar Fajã de Baixo voor een bezoek aan de ananasplantages. Hier zien we in verschillende faces de groei van deze kleine maar zoete ananas.

Dag 3 Dagtour Lagoa do Fogo en Furnas 26 september

Vandaag bezoeken we het midden van São Miguel, vanuit ons hotel gaan we naar het dorpje Lagoa vervolgens gaan we de berg op ( hoogte van 900 m) om het prachtige uitzicht op het "Lagoa do Fogo (vuurmeer) te bewonderen. We gaan verder met de tour met een uitzichtpunt op Ribeira Grande. De volgende stop is het uitkijkpunt "Santa Iria" waar je een prachtig uitzicht op de noordkust van São Miguel kunt bewonderen. Daarna brengen we een bezoek aan de enige werkende theeplantage van Europa en waar natuurlijk de gelegenheid is om de verschillende thee soorten te proeven. Na deze traktatie gaan we door naar het volgende uitzichtpunt "Pico do Ferra vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de gehele Furnas vallei. Een onvergetelijke ervaring is een bezoek aan de botanische tuinen van Terra Nostra, waar je de gelegenheid hebt om te zwemmen in een warmwaterbad. We gaan verder naar het Furnas meer om te zien hoe de potten van de "cozido" uit de stomende ondergrond worden gehaald, waar het 5 tot 6 uur heeft gekookt. Hier genieten we ook van een gezamenlijke lunch. Na de lunch brengen we een bezoek aan de warmwaterbronnen en het thermale watercentrum, waar je 32 verschillende soorten water kunt vinden, warm, heet, zwavelig, kalkhoudend of koud. Op de terugweg rijden we via de zuidweg en stoppen in Vila Franca do Campo, de eerste hoofdstad van het eiland. Deze stad heeft een prachtige architectuur. We arriveren rond 17.00 terug bij ons hotel in Ponta Delgada.

Dag 4 Halve dag tour Sete Cidades 27 september

Tijd om de westkant van het eiland te ontdekken, om 09.00 vertrek vanuit ons hotel. We gaan door de bergwegen langs de "Carvao". Kleine stop om het uitzicht op het smalste deel van het eiland te bewonderen. Dit landschap werd miljoenen jaren geleden gevormd door de uitbarsting van 290 kleine vulkanen. Onze reis gaat verder naar Vista do Rei het beroemde uitzichtpunt op de Sete Cidades-vallei met de blauwe en groene meren. De plaats wordt Vista do Rei genoemd, wat king's uitzicht betekent en herinnert aan het eerste bezoek van een koning aan het eiland. Het was koning Carlos I van Portugal die in 1901 naar het eiland kwam. We dalen af en stoppen bij een andere uitzichtpunt Serrado das Freiras en Santiago om de meren te bewonderen. In het dorp houden we een korte koffie pauze en daarna rijden we terug naar Ponta Delgada. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 5 Flores 28 september

We vertrekken naar het volgende eiland Flores.
Na een transfer vanuit ons hotel in Ponta Delgada, checken we in op onze korte vlucht naar Flores.
Bij aankomst transfer vanaf de luchthaven naar ons hotel Das Flores. 
's Middags is er al gelegenheid om zelf de omgeving van het hotel en het dorpje Santa Cruz das Flores te ontdekken, of ga heerlijk ontspannen bij het zwembad en geniet van het schitterende uitzicht over de Atlantische Oceaan. 

Dag 6 Dagtour Flores 29 september

We brengen een bezoek aan het walvismuseum van Boqueirão. We gaan verder door de haven, Lomba, Fazenda, naar Lajes das Flores. In dit dorpje brengen we een bezoek aan de vuurtoren, de kerk Nossa Senhora do Rosario een monument uit de XVIII eeuw. We lunchen in een lokaal restaurant. Na de lunch gaan we door naar Lajedo en naar de belvedère van Alto do Mosteiro en brengen een bezoek aan Rocha dos Bordões, de dertig meter hoge basaltzuilen behoren tot de imposantste natuurverschijnselen van het eiland.
We dalen af naar Fajã Grande en passeren Fajãzinha. Op de terugweg nemen wij dezelfde route en bezoeken de Monte das Cruzes belvedere, en volgen de weg naar Santa Cruz en genieten van de prachtige uitzichten terwijl we het eiland doorkruisen. Rond 17.00 komen we terug in ons hotel.

Dag 7 Vrije dag 30 september

Vandaag heb je de gelegeheid om lekker te genieten van de faciliteiten van het hotel of maak een boot excursie en bewonderen het eiland vanaf het water.

Dag 8 Terceira 01 oktober

Na de vlucht van Flores naar Terceira volgt er een transfer naar het hotel voor 3 overnachtingen.
Terceira, het eiland met vele weilanden. koeien, kleurrijke huizen en lavagrotten.

Dag 9 Stadstour Angra do Heroismo 02 oktober

De hoofdstad van Terceira, Angra do Heroismo staat op de Unesco Erfgoedlijst sinds 1983. Tijdens deze bijzondere stadstour brengen we een bezoek aan de meest belangrijkste plaatsen en gebouwen van de stad. We brengen o.a. een bezoek aan Capitães-Generais Paleis, de Sé kathedraal, S. Goncalo's klooster, Praca Velha, porto Pipas. In de middag is er gelegenheid om zelf nog de stad in te gaan of om een walvisexcursie te maken (optioneel).

Gezamelijk diner is hotel Beira Mar.

Dag 10 Terceira 03 oktober

Vandaag gaan we het eiland Terceira ontdekken, vanuit ons hotel vertrekken we richting Monte Brasil, een stop in Pico das Cruzinhas, een werkelijk schitterend uitzichtpunt vanaf de top van de heuvel over de stad Angra do Heroismo. We gaan verder over de zuidelijk weg richting Praia da Vitória, we passeren Porto Judeu, Salga, Salgueiros en we maken een fotostop bij Serra do Cume. Bij aankomst in Sao Sebastiao is er een kort bezoek aan de kerk en aan één van de meest bekende Terceira's Imperio een kleine kapel gebouwd ter ere van de Holy Ghost Spirit. We lunchen in een lokaal restaurant. In de middag bezoeken we de grot Algar do Carvao, ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Daarna gaan we verder richting Biscoitos met zijn natuurlijke zwarte vulkanisch gesteente-zwembaden. Op de terugweg rijden we via de westkust en de plaatsjes Doze Ribeiras en S. Mateus richting Angra do Heroismo waar wij rond 17.00 zullen arriveren. De laatste avond is ter vrije besteding.

Dag 11 Amsterdam 04 oktober

Transfer naar de luchthaven van Terceira voor de terugvlucht naar Amsterdam.
Einde van deze bijzondere groepsrondreis. 


Inbegrepen

* Vluchten van en naar Amsterdam met  de Tap (via Lissabon) incl. 23 kilo ruimbagage
* Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
* Binnenlandse vlucht vanaf São Miguel - Flores en van Flores naar Terceira
* 10 overnachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
* 10 x ontbijt
* 2 x diner in lokale restaurants incl. drankjes
* 4 x lunch in lokale restaurants incl. drankjes
* Alle genoemde transfers
* Vervoer per comfortable touringcar
* Alle excursies zoals beschreven incl. entreegelden
* Ervaren gids ter plaatse
* Informatiepakket vooraf aan de reis
* Reisbegeleiding door Priolo Travel vanaf Schiphol ( Nederlandstalig)

Exclusief:
* Reis en of annuleringsverzekering
* Uitgaven van persoonlijke aard
* overige maaltijden
* Optionle excursies
 

Belangrijke informatie:
Programma onder voorbehoud van wijzigingen
Minimum aantal deelnemers: 10
Maximaal aantal deelnemers: 20
Toeslag 1 persoonskamer € 395,00 (kamer op indeling op aanvraag)
 

 

Accommodaties

São Miguel:
4 nachten verblijf in hotel Camões.

Flores:
3 nachten verblijf in hotel Das Flores

Terceira:
3 nachten verblijf in hotel Angra.

Let op: wijzigingen onder voorbehoud. 
Prijzen per persoon op basis van een standaard tweepersoonskamer.
© 2022 - Priolo Travel