10-daagse voorbeeldreis

v.a. 748,- p.p.

Excl. internationale vluchten

Info aanvragen >
Breng een bezoek aan het blauwe, bruine en grijze eiland. Waarom deze bijnamen? Tijdens deze reis ga je het zelf ontdekken! Kom, beleef en ontdek!
10-daagse voorbeeldreis

v.a. 748,- p.p.

Excl. internationale vluchten

Info aanvragen >

Van dag tot dag

Dag 1 Amsterdam - Faial

Aangekomen via Lissabon op het eiland Faial staat de huurauto al klaar. Het is een korte rit vanaf de luchthaven naar hotel Casa do Lado in Horta waar je 3 nachten verblijft.

 

Dag 2 Horta

Vandaag is een mooie dag om rustig de stad Horta te bekijken of een walvisexcursie te maken. De stad Horta heeft in de haven vele mooie muurschilderingen die zijn achtergelaten door de zeezeilers. Peter’s Café Sport is een bekend café tegenover de haven. Naast de vele vlaggetjes, wimpels en herinneringen aan de zeezeiler die je terugvindt in het café, is het drinken van een Gin-Tonic populair onder de bezoekers. Tevens is er op de eerste verdieping een walvismuseum.

Dag 3 Faial

Een bezoek aan Vulcao dos Capelinos met het bezoekerscentrum met informatie over het vulkanisme mag niet ontbreken bij een bezoek aan Faial. Wandel eens door Jardim Botanico do Faial, in 1986 is deze botanische tuin geopend. Voor de wandelliefhebbers zijn er vele korte of langere routes te ontdekken op dit prachtige eiland. Daarnaast zijn er diverse openbare parken waar je heerlijk een drankje kan drinken of doe zoals de bewoners zelf, geniet van een uitgebreide lunch middenin de natuur. 

Dag 4 Faial - São Jorge

Vandaag vertrek je naar het iets noordelijker gelegen eiland Sao Jorge. De auto kan worden ingeleverd in de haven en de overtocht vanaf Faial naar Sao Jorge bedraagt een klein uurtje. In de haven van Velas staat de volgende huurauto voor je klaar. Verblijf is de komende twee nachten in hotel Sao Jorge.

Dag 5 São Jorge - Velas

Het eiland Sao Jorge staat bekend om zijn Fajäs, smalle kustvlaktes onderaan de kliffen. Dit eiland wordt door de lokale bevolking ook wel uitgeroepen tot het mooiste wandeleiland van de Azoren. Naast de Fajäs is de kaas van dit eiland ook erg beroemd, breng een bezoek aan de kaasmakerij Uniqueijo in Beira en proef deze heerlijke typische Azoriaanse kaas. Ingreja is een fraai in barokstijl gebouwde kerk en zeker een bezoek waard. 

Dag 6 São Jorge - Pico

Op naar het laatste eiland Pico, de bootovertocht gaat vanuit Velas naar Madalena en duurt circa 40 minuten, soms is er een korte stop in Sao Roque do Pico gelegen in het noorden van Pico eiland. Ook hier staat de huurauto alweer klaar. Je verblijf voor 3 nachten in hotel Joe’s Place in Madalena.

Dag 7 & 8 Pico

Pico, het eiland van de hoogste berg van Portugal, Monthana di Pico genaamd en het eiland van de wijn en likeur. De wijngaarden van Pico staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In oktober is ten zuiden van Madalena de productie in volle gang en worden de bekende Pico wijnen Terras de Lava (wit en Rose) en Basalto (rood) gemaakt. In 1990 is de tot nu toe langste vulkanische tunnel van de Azoren gevonden op Pico (5150m). Vanuit het bezoekerscentrum is het mogelijk om in beschermde kleding een deel van de tunnels te bekijken. Het plaatsje Lajes do Pico staat geheel in het teken van de vroegere walvisvangst en hier bevinden zich nog diverse musea.

Dag 9 Pico - Faial

Vandaag in de middag ga je met de boot vanaf Pico naar Faial (overtocht van circa 20 minuten)waar de mogelijkheid is om nog een laatste avond door te brengen in de sfeervolle havenplaats Horta.

Dag 10 Faial - Amsterdam

Je wordt opgehaald voor een transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. 
Een kleurrijke reis om aan terug te denken. 


Inbegrepen

* Persoonlijk ontvangst op luchthaven bij aankomst
* 9 overnachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
* 9 x ontbijt
* Bootovertocht Faial - São Jorge
* Bootovertocht São Jorge - Pico
* Bootovertocht Pico - Faial
* 9 etmalen autohuur cat. Small Renault Twingo of gelijkwaardig
* Transfer Hotel Casa da Baia - luchthaven 

Accommodaties

Faial:
3 nachten: Casa do Lado , kleinschalige accommodatie met centrale ligging in Horta.

São Jorge:
2 nachten: São Jorge Garden, mooi hotel direct gelegen aan de Atlantische Oceaan.

Pico:
3 nachten: Joe's Place, Gelegen middenin Madalena, kleinchalig complex.

Faial:
1 nacht: Casa Da Baia, Zeer knus een mooi complex met goede ligging in het historische centrum van Horta. 
© 2022 - Priolo Travel