8-daagse groepsreis

1175,- p.p.

Inclusief vluchten !!

Info aanvragen >
Tijdens deze geheel verzorgde groepsrondreis ontdek je de vele highlights van São Miguel. Reisperiode van 15 t/m 22 mei 2019. Deze reis is niet meer te boeken.
8-daagse groepsreis

1175,- p.p.

Inclusief vluchten !!

Info aanvragen >

Highlights

* Thermale bronnen van Furnas
* Bezoek aan Nordeste, Ribeira Grande, Povoacao, Vila Franca do Campo.
* Lagoa do Fogo & Sete Cidades
* Thee & ananasplantages en tabaksmuseum
* Stadstour Ponta Delgada
* Nederlandstalige reisbegeleiding

Van dag tot dag

Dag 1 Amsterdam - São Miguel

U viegt met TAP

Ontvangst op de luchthaven van Schiphol en vertrek via Lissabon naar São Miguel.
Bij aankomst op de luchthaven transfer naar ons eerste hotel in Furnas
Diner in het hotel.

Dag 2 Dagexcursie Nordeste

Na het ontbijt rijden we door typische dorpjes richting het noorden van het eiland. Onderweg stoppen we bij verschillende uitkijkpunten om van de schitterende natuur te genieten. Via de noordelijke kant van het eiland komen we aan in het plaatsje Nordeste. Het meeste oostelijk gelegen dorpje op het eiland São Miguel, er is hier voldoende tijd om het dorpje te ontdekken. Hier genieten we van een gezamelijke lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch rijden we oa. via Povoacão terug naar ons hotel in Furnas.

Dag 3 Dagexcursie Maia & Ribeira Grande

Vandaag brengen we een bezoek aan de theeplantages van São Miguel, uniek in europa en de enigste werkende theeplantage van Europa. In Maia brengen we een bezoek aan een oude tabaksfabriek, deze fabriek heeft gewerkt van 1871 tot 1988, tegenwoordig een museum.
Na een gezamelijke lunch, bezoeken we Ribeira Grande, wandel door deze prachtige stad om zijn schitterende tuinen/parken te bewonderen. Na het bezoek aan Ribeira Grande bezoeken we het beroemde zandstrand van Santa Barbara, waar het World Surf Championship elk jaar plaatsvindt. Eind van de dag keren we terug in ons hotel in Furnas.

Dag 4 Vrije dag

Vandaag is een vrije dag en is er alle gelegenheid om het dorpje Furnas met zijn vele warmwaterbronnen te bezoeken, of neem een duik in één van de Thermale baden die in deze regio te vinden zijn. Optioneel zijn er mogelijkheden om excursies bij te boeken voor deze dag bijv. een georganiseerde wandeling rondom het meer van Furnas of geniet van een bijzondere walvistocht excursie. 

Dag 5 Vila Franca do Campo, lagoa en Lagoa do Fogo

Na het ontbijt vertrekken we richting het zuiden van het eiland. We stoppen bij Vila Franca do Campo (de eerste hoofdstad van het eiland), korte koffiepauze. We verlaten Vila Franca do Campo en rijden door vele kleine dorpjes en langs de zuidkust naar Lagoa. Hier brengen we een bezoek aan een keramische aardewerkfabriek. Na de lunch gaan we richting het midden van het eiland op zo'n 900 meter hoogte en genieten hier van het adembenemende uitzicht op het "Lagoa do Fogo" (vuurmeer). Via de noordkant bereiken we Caldeira Velha, een beschermd natuurgebied met secundaire vulkanische activiteiten, je hebt het idee dat je in een jungle zit. Aan het eind van de dag aankomst in Ponta Delgada.

Dag 6 City tour Ponta Delgada

Na een heerlijk ontbijt wandelen we Ponta Delgada in en brengen we een bezoek aan de belangsrijkste bezienswaardigheden. Zo bezoeken we de hoofdkerk, het winkelgebied, de Senhor Santa Christo-kerk, en São José, Praca Goncalo Velho en bezoeken we het Art-Cacra Museum. De middag ter vrije besteding, mogelijkheid om 's middags een walvisexcursie te gaan maken (optioneel).

Dag 7 Dagexcursie Sete Cidades

We vertrekken om 09:00 vanuit ons hotel over de bergweg naar de twee beroemde meren van Sete Cidades. We stoppen bij " Vista do Rei" en genieten hier van het prachtige uitzicht over het eiland. Daarna dalen we af naar de vallei van Sete Cidades, hier is er voldoende gelegenheid om te wandelen langs deze mooie meren, een kanotocht te maken op het meer of gewoon te genieten tijdens een drankje van deze schitterende omgeving. Vervolgens gaan we richting de noordkust naar Bretanha waar we genieten in een lokaal restaurant van de lunch. We rijden via Capelas en brengen een bezoek aan het Etnografisch museum en vervolgens de ananasplantages. Overnachting in Ponta Delgada.

Dag 8 São Miguel - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze geweldige groepsreis op São Miguel, vandaag vliegen we terug vanuit São Miguel via Lissabon naar Amsterdam.


Inbegrepen

* Vluchten van en naar Amsterdam met Tap Air Portugal
* 23 kilo ruimbagage en 8 kilo handbagage
* 7 overnachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
* 7 x ontbijt
* 4 x lunch inclusief drankjes
* 2 x diner inclusief drankjes
* alle genoemde entreegelden ( Tobaco museum, Antonio Machada museum, Caldeira Velha en Ribeira Grande Museum).
* Vervoer per comfortabele tourigcar
* Alle genoemde transfers
* Engelssprekende gids
* Nederlandssprekende reisleiding (vanaf Schiphol)

 Exclusief:
* Reis en of annuleringsverzekering
* Uitgaven van persoonlijke aard
* overige maaltijden
* Optionle excursies

Belangrijke informatie:
Programma onder voorbehoud van wijzigingen
Minimum aantal deelnemers: 8 
Maximaal aantal deelnemers:  20 
Toeslag 1 persoonskamer € 185,00 (kamer op indeling op aanvraag)

Accommodaties

Furnas:
Vista do Vale:
In 2018 gerenoveerd hotel met een schitterend uitzicht over de Furnas Vallei.
Moderne kamers met eigen badkamer, balkon met zitje en WiFi.
Restaurant, lounge/bar met terras, buiten zwembad met ligbedden en parasols, gratis parkeren.

Ponta Delgada:
Ponta Delgada een modern, centraal gelegen hotel, het historische centrum is op 10 minuten lopen van het hotel gelegen. De wandel boulevard en de haven op zo'n 5 minuten vanuit het hotel. Moderne kamers met veel hout, badkamer en zitje. Sommige kamers met balkon (toeslag). Binnenzwembad, restaurant, lounge, (wijn)bar.

 
© 2022 - Priolo Travel