8-daagse groepsreis

1052,- p.p.

Exclusief de vluchten vanuit Nederland/ België

Info aanvragen >
Mogelijkheid om privé of in kleine groepjes de eilanden te ontdekken
8-daagse groepsreis

1052,- p.p.

Exclusief de vluchten vanuit Nederland/ België

Info aanvragen >

Van dag tot dag

Dag 1: São Miguel

Na aankomst op São Miguel tranfer naar het hotel.
Welkomst drankje in het hotel.

Dag 2: Volledige dagtour Furnas en wandeling Sanguinho

Furnas is één van de beroemste plekken op het eiland São Miguel met een geschiedenis van vulkanische activiteit die een erfenis van bijzonder indrukwekkende natuurlijke geisers, warmwaterbronnen, caldera's en fumarolen heeft achtergelaten. Het Furnas meer en de geisers zijn omgeven door weelderige natuur. Je kunt de beroemde "cozido" proberen die wordt gekookt door de hitte in de grond. Bezoek Terra Nostra Park- het grootste botanische park op de Azoren. Binnen dit park kunnen we veel inheemse plantensoorten observeren, evenals de grootste verzameling camelia's in europa. Maar de echte attractie zijn hier de warmwaterbronnen waar we kunnen zwemmen. In de middag loop je naar de Sanguinho, die zijn naam dankt aan de overvloedige endemische met de zelfde naam (Frangula Azorica), via een steil pad, met een adembenemend uitzicht op de parochie en de oceaan. Vervolgens gaat het pad verder door een bos van Japanse ceder en enkele andere soorten, zoals de Ginger Lilys en het Australische Cheesewood naar de waterval Salto do Prego, op een van de mooiste plekken van het eiland. Dit is de perfecte tussenstop om te zwemmen in het kristalheldere water van de waterval. Op de terugweg naar Ponta Delgada steken we over naar de noordkust, waardoor we de enige theevelden in Europa kunnen zien.

Dag 3: Dagtour Sete Cidades en Lagoa do Fogo

Tijdens deze tour verkennen wij het dorp Sete Cidades, dat terecht beroemd is om de schoonheid van de lagunes en de omliggende heuvels. Op weg naar de Sete Cidades, stoppen we bij de Ananas plantages. De reis gaat verder naar het uitkijkpunt "Vista do Rei" waar je indrukwekkende lagunes kunt zien gevormd in de vulkanische caldera (bekken) één met blauw water Lagoa Azul en de andere met groen water (Lagoa Verde) een ongelooflijk natuurverschijnsel. Na de lunch volgt de reis naar Ribeira Grande voor een korte stop in het stadscentrum. We gaan verder richting Lagoa do Fogo, waar je de natuur in zijn puurste staat zult tegenkomen en kunt genieten van een prachtig uitzicht over het eiland, op een hoogte van 900 meter. 

Dag 4: São Miguel - Faial

Transfer vanuit het hotel naar de luchthaven voor de vlucht naar Faial. Bij aankomst op de luchthaven van Faial werderom transfer naar ons hotel.

Dag 5: Faial -Pico - Faial

Vandaag een drukke dag.
Transfer vanaf ons hotel naar de haven van Horta. Boottocht naar Pico (half uur).
Dan beginnen we met de tour: Vineyard Bike & Jeep tour. De fietstocht begint in Areia Larga en gaat door het landschap van de wijngaardencultuur van het eiland Pico. We zullen lunchen in een typische wijnkelder. 'S Middags maken we een jeeptour, beginnend met een bezoek aan het wijnmuseum in Madalena en vervolgens het gebied van Cachorro en Lajido de Santa Luzia, waar we het landschap van het Pico Island Vineyard Culture Interpretation Centre kunnen vinden. Aan het eind van de middag boottocht naar Faial en transfer vanuit de haven naar ons hotel.

Dag 6: Volledige dagtour Faial inclusief walvisexcursie

Tijdens de walvisexcursie hopen we verschillende walvissen en dolfijnen en andere zeedieren te kunnen ontmoeten. In de middag een tour waarin je de hoogtepunten van het eiland, het natuurreservaat van de caldeira van Faial en de verbazingwekkende landschappen van de Capelinos-vulkaan kunt ervaren.

Dag 7: Faial - São Miguel

Vandaag verlaten we Faial en vliegen we terug naar São Miguel.
Bij aankomst weer een transfer naar ons hotel voor de laatste nacht en een gezamelijk afscheidsdiner in een lokaal restaurant.

Dag 8: Vertrek naar huis

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar huis of eventueel verlening.


Inbegrepen

* 7 overnachtingen incl. ontbijt
* Welkomst drankje
* Alle transfers
* Dag 2: Entreegelden voor Terra Nostra Park en "Cozido" lunch
* Dag 3: Entreegelden voor Caldeira Velha en lunch
* Dag 5: Entreegelden wijnmuseum en Pico Culture Interpretation centre en lunch
* Dag 6: Walvisexcursie, lunch en entree Interpretation Center of Capelhinos  Volcano
* Boottickets
* Binnenlandse vluchten
* Afscheidsdiner laatste avond

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodaties

São Miguel: 4 nachten in Ilha Hostel & suites gelegen in Ponta Delgada

Faial: 3 nachten in Casa da Baia Guesthouse in Horta

Vertrekdata 2020:       
12 september 2020             
17 oktober 2020


© 2022 - Priolo Travel