15-daagse voorbeeldreis

v.a. 1585,- p.p.

Excl. internationale vluchten

Info aanvragen >
Tijdens deze rondreis over de Azoren krijg je een goede indruk over de veelzijdigheid en de schitterende natuur, cultuur en al het moois wat de Azoren te bieden heeft. Geniet van de eilanden in je eigen tempo en stop bij een van de vele uitkijkpunten die verspreid over de eilanden te vinden zijn. Neem een frisse duik in de zee of in de thermale baden en voel je herboren.
15-daagse voorbeeldreis

v.a. 1585,- p.p.

Excl. internationale vluchten

Info aanvragen >

Over deze reis

De Azoren worden ook wel de parels van de Atlantische oceaan genoemd. Tijdens deze reis ontdek je de 4 mooiste eilanden: Terceira met de hoofdstad Angra do Heroismo, de groene deken die over het hele eiland ligt, de vele grotten en romantische rotskusten en het mooie zandstrand in Praia da Vitoria maken Terceira tot een juweel de van deze reis. een ander juweel is zeker Flores te noemen. Door velen het mooiste eiland van de Azoren genoemd, maak kennis met de vele Hortensiahagen en de jeneverbesstruiken. Enorme watervallen storten zich omlaag vanaf de hoge ruige rotskusten. Tip: maak een boottocht om de brandingsgrotten te ontdekken of maak een grotduik.
Faial is een juweel opzich, Horta de levendige havenstad met zijn werkelijk bijzondere muurschilderingen in de haven. In de zomermaanden is Faial een grote blauwe bloemenzee van de vele hortensia’s, vandaar de bijnaam het blauwe eiland. En onze laatste juweeltje van deze scgitterende reis is São Miguel het grootste en tevens ook het meest toeristische en afwisselende eiland van de Azoren. Ponta Delgada is een levendige stad, maar het platteland biedt rust en veel natuur.

Van dag tot dag

Dag 1 Terceira

Na aankomst op het eiland Terceira rijd je naar de hoofdstad van het eiland Angra do Heroismo voor de komende 3 nachten. Je verblijft in Pousada de Sao Sebastiao.

Dag 2 Angra do Heroismo

Na een heerlijk ontbijt is het tijd om de stad en het eiland te gaan verkennen. Angra do Heroismo is een geweldige stad om een bezoek aan Terceira mee te beginnen. Breng een bezoek aan een van de vele indrukwekkende paleizen, musea en kerken oa. Se Catedral do Santissimo, ook wel de kathedraal van de Azoren genoemd. In 1991 bracht paus Johannes Paulus II een bezoek aan deze kathedraal en een standbeeld van de paus voor de kerk herinnert aan zijn bezoek. Castelo de sao Sebastiao, een fort uit de 16e eeuw, is tegenwoordig een luxe hotel met daaraan grenzend de moderne haven van Angra do Heroismo, waar je vanaf het terras kunt genieten van de oceaan en de binnenkomende jachten. Leuke tip: Maak een wandelexcursie (halve dag) in Angra do Heroismo met Dr. Fransisco Maduro Dias. Je maakt een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Tevens brengt een bezoek aan het museum van Angra do Heroismo, de tuinen van de graaf van Terceira, het oude plein, het paleis Capitaes Generais en de belangrijkste kathedraal. Aansluitend een lunch bij Quinta do Esperito Santo. Een culturele en historische ervaring die je niet mag missen…. (optioneel bij te boeken) 

Dag 3 Terceira

Buiten Angra do Heroismo heeft Terceira veel te bieden. Op vele plaatsen op Terceira zijn vulkanische verschijnselen als lavagrotten en hete dampen. Gruta do Natal (kerstgrot) deze naam heeft deze lavagrot te danken aan de mis die bij de ingang werd gehouden op 25 december 1969 om te vieren dat de grot toegankelijk werd voor publiek. Furnas do Enxofre, vlakbij de lavagrotten gelegen zijn zwavelgrotten. Uit de gaten in de bodem stijgt kokendhete stoom omhoog. Bezoek de vulkaankrater Caldeira de Cuilherme Moniz, het mooie natuurreservaat in het zuiden Serra de Santa Barbara en breng een bezoek aan de in het noorden gelegen plaats Praia de Vitoria met zijn schitterende stranden. Tip: ga eten bij Beira Mar direct aan de haven van Angra do Heroismo en bestel de typische lekkernij van Terceira: Soep in brood.

Dag 4 Flores

Na het inleveren van de huurauto vlieg je door naar het volgende eiland Flores. Ook hier staat er bij aankomst weer een huurauto klaar. Verblijf voor 3 nachten in hotel Inatel Das Flores.

Dag 5 & 6 Flores

Flores is samen met het kleine eiland Corvo het meest westelijk gelegen eiland van de Azoren en tevens van Europa. Flores wordt ook wel het mooiste eiland van de Azoren genoemd, de komende twee dagen zal je ontdekken waarom. De naam zegt het al Flores, oftewel bloemen, dit eiland staat vol met vele verschillende soorten waaronder de mooie roze Azalea’s. Aan de westkust bevinden zich een paar schitterende watervallen, waaronder de Cascata do Poço Bacalhau van wel 90 m hoog met onderaan een natuurlijk zwembad. Faja Grande: de inwoners van deze stad zijn er trots op dat ze wonen in de meest westelijke plaats van Europa. Er zijn in deze stad nog vele huizen te bewonderen uit de 18e en 19e eeuw. Sete Lagoas, een van de vele kratermeren die Flores rijk is. Tip: maak een kano- of boottocht langs de kust van Flores. Vanuit Flores is het mogelijk om een dagexcursie te maken per ferry naar het eiland Corvo. Het kleinste eiland van de Azoren met de enige plaats Vila Nova. Uitstapjes zijn er te maken naar de reusachtige krater midden op het eiland de Calderao. Corvo is in 2007 uitgeroepen tot Unesco Biosfeerreservaat. 

Dag 7 Faial

Na het inleveren van de huurauto vlieg je met Sata Air Acores naar Faial. Bij aankomst staat de huurauto alweer klaar en rijd je naar hotel Horta voor de komende 3 nachten.

Dag 8 & 9 Faial

Het eiland van de zeezeilers en aanleghaven voor Trans-Atlantische zeilers vanuit Amerika op doorreis naar Europa. Horta, dankt haar naam aan de nationale bloem de Hortensia. Een bezoek aan de zeiljachthaven is een aanrader en bewonder de vele mooie muurschilderingen, achtergelaten door de zeilers. Breng een bezoek aan Peter’s Café Sport met op de eerste etage het Srimshaw museum. Bezoek Vulcao dos Capelhinhos op het meest westelijke punt van Faial gelegen met het bezoekerscentrum met informatie over het vulkanisme. Jardim Botanico do Faial, is een schitterende botanische tuin met vele inheemse flora van de Azoren. Neem tijdens je rondreis op het eiland een verfrissende duik bij Varadouro met een natuurlijk lavabassin. Vanuit Faial is een walvisexcursie een goed startpunt.

Dag 10 São Miguel

Het bezoek aan Faial zit er helaas alweer op en vandaag vlieg je door naar het laatste en tevens grootste eiland, Sao Miguel. Op de luchthaven van Sao Miguel staat weer een huurauto klaar. De eerste 3 nachten op São Miguel verblijf je in hotel Do Mar gelegen in Povoação, vanuit hier kun je makkelijk het oostelijke deel van São Miguel bezoeken. De laatste 2 nachten verblijf je in Ponta Delgada, de hoofdstad van São Miguel in hotel Marina Atlantico.

Dag 11 t/m 14 São Miguel

São Miguel het meest veelzijdige eiland van de Azoren, de komende dagen heb je alle tijd om de vele hoogtepunten en bezienswaardigheden te ontdekken. Hoogtepunten die je zeker niet mag missen zijn oa, Caldeiras das Sete Cidades, enorme vulkaankrater met het beroemde blauwe en groene meer. Tip: maak een kanotocht over het meer. Furnas, vruchtbare vallei met vele omhoog borrelende minerale bronnen. Bezoek de ananas plantage en de de enig werkende theeplantage van Europa. Ponta Delgada is een groene stad met vele parken en botanische tuinen en daarnaast heeft de stad vele musea en prachtige kerken. Lagoa do Fogo, Vila Franca do Campo, Caloura, Ribeira Grande en Nordeste zijn plaatsen die zeker een bezoek waard zijn. Overal op het eiland zijn er vele Miradouro (uitkijkpunten) waardoor je vanaf verschillende plekken kunt genieten van vergezichten en adembenemende uitzichten. 6 dagen zijn te kort om alles te ontdekken, maar je hebt zeker een goed beeld gekregen van dit afwisselende eiland. 

Dag 15 Amsterdam

De reis aan de Azoren zit er helaas alweer op, vandaag vlieg je terug naar Amsterdam.


Inbegrepen

* Persoonlijk ontvangt bij aankomst op de luchthaven.
* 14 overnachtingen in genoemde hotels of gelijkwaardig
* 14 x ontbijt
* 14 etmalen autohuur cat. Economy Renault Clio of gelijkwaardig

Accommodaties

Terceira:
3 nachten: Hotel Pousada de São Sebastião gelegen in het historische centrum van Angra do Heroismo.

Flores:
3 nachten: Inatel Flores, goed 4* hotel met schitterend uitzicht op de oceaan en op 10 minuten lopen van het kleine centrum.

Faial:
3 nachten: Hotel Horta, met een centrale ligging in Horta.

São Miguel:
3 nachten: Hotel Do Mar, gelegen in het zuidoosten in de plaats Povoação
2 nachten: Hotel Marina Atlantico, gelegen aan de boulevard van Ponta Delgada met zicht op de oceaan. 
© 2023 - Priolo Travel