EXCURSIE: Zee kanovaren

Duur: Hele of halve dag prijs (pp): 57,- vanaf

Diverse kanotochten

Kanotocht Zuidwest kust: Hele dag
Een reis waarbij het mogelijk is om het kustlandschap te observeren met de afwisselde lagen van stroperige lavastromen en pyrodatische afzettingen. Ga door de " Ponta das Contendas", een belangrijke broedhabitat van beschermde zeevogels, bestaande uit drie eilandjes van een oud schiereiland dat is ontstaan als gevolg van zee-erosie. Dit is de broedplaats van de Visdief (Sterma hirundo), de Rozenstern en de Cory's pijlstormvogel. Dit gebied is een beschermd natuurgebied, waar moetrboten beperkt zijn, waarbij de kayak de meest kenmerkende manier is om in deze fantastische baai met dierbare wateren te komen.

Alleen voor de ervaren zeekajakkers!

Kanotocht Praia da Vitoria Bay: Halve dag
Zeer geschikt voor degene die voor het eerst willen kajakken in de Atlantische zee, profiteer van de uitstekende omstandigheden "de baai van Praia da Vitoria" te bieden heeft terwijl je de stad observeert die zijn witte kleur weerspiegelt in contrast met groen van het achtergrondlandschap. Kom en zie het unieke blauw van de Azorenzee tijdens een rustige en ontspannende tour met ons, waar je van de gelegenheid gebruik kunt maken om op drie verschillende plakken te zwemmen. Ontdek van buitenaf een andere dimensie van het eiland, ontdek andere elementen en laat jeglijden op het water en rond de tour af onder het genot van een Azoreaanse thee op het strand.

Kanotocht Angra Bay: Halve dag
Een zeekajakactiviteit in het beschermde gebied van Angra bay waar in het verleden de zeeleiden arriveerden op d terugweg uit India. Kom dicht bij het fort van. Monte Brasil, het grootste Spaanse fort ter wereld. Voel je als een navigator en geniet van het uitzicht op Angra do Hersoimo vanaf de zee, een stad die door Unesco is erkend als werelderfgoed.

Kajakken tussen de vissers en dolfijnen: Halve dag
Aan de zuidkust met als vertrek vanuit de pittoreske vissershaven van São Mateus, ga met ons mee naar de uitlopers van Monte Brasil, langs  de kustlijn van Silveira baai. laat je wederom verrassen door het kristalheldere water van de zee op de Azoren. Vaar dichterbij  en zie de vestingswerken van Monte Brasil en stel je de aanvallen van de piraten voor. Met een beetje geluk zie je onderweg dolfijnen en zeeschildpadden. Aan het eind kun je het walvisvaartmuseum van São Mateus da Calheta bezoeken.

Cabras-eilandjes: Halve dag
Vaar dichtbij naar Cabras eiland, een vulkaan die als het grootste eiland van de Azoren is ontstaan. Dit gebied heeft beschermde natuurlijke habitats, geassocieerd met hoge biodiversiteit van zeeleven en zeevogels. Ook heb je de gelegenheid om een fantastisch uitzicht vanuit zee naar het eiland te hebben en te luisteren naar de visdief, de Roseate Stern en de Cory's pijlstormvogel die over de cliffs vliegen.

Impressies
© 2022 - Priolo Travel