EXCURSIE: Georganiseerde wandeltochten

Duur: Halve dag prijs (pp): 28,- Vanaf

Ontdek Graciosa te voet

Walk Baia da Folga: 2.1KM Makkelijk
Deze wandeling begint in het centrum van Luz, vlakbij de plaatselijke kapel van de heilige geest in het zuiden van het eiland en eindigt bij Portinho da Folga. Langs het pad ga je door wijngaarden en kustpaden en heb je de kans om verschillende plantensoorten te spotten, zoals guldenroede aan de kust, Afrikaanse tamarisken en endemisch zwenkgrad.

Walk Serra Branca: 8,7 km Makkelijk
Dit pas begint in Pico da Caldeirinha bij de heuvels van Serra Branca en eindigt in het dorp Praia. Voordat je aan de afdaling begint, ga je rond de vulkanische kegel van Pico da caldeirinha en genieten je van een fantastisch uitzicht over bijn het hele eiland. Tijdens de wandeling gan je over onverharde paden te midden van boomgaarden en langs de kunst met verschillende traiditionele windmolens.

Walk Around Caldeira - Furna do Enxofre. 10,8 km makkelijk
Dit pad begint en eindigt bij het toegangspad naar de Caldeira en maken onderweg een korte omweg om de Maria Encantada-grot te bezoeken, die verschillende interessante geologische formaties heeft. Verderop zie je het uitzichtspunt met iotzicht op de Caldeira. Nadat je rond de Caldeira bent gelopen bezoek je Furna do Enxofre (zwavelgrot), een grote geodiversiteit en een van de meest opmerkelijke lavaholten van basaltachtige aard van het archipel, uniek in het internationale landschap.

 

Impressies
© 2022 - Priolo Travel