EXCURSIE: Dagtochten São Miguel

Duur: Hele dag prijs (pp): 71,- vanaf
Dagtochten in een minibus met kleine groepen

Diverse dagtochten

Volle dagtocht Furnas: (Maandag)
Vertrek langs de zuidelijk weg via het dorpje Lagoa en het uitzichtpunt bij Caloura. Stop bij het dorpje Vila Franca do Campo (eerste hoofdstad van São Miguel) voor een korte koffiepauze en historisch bezoek. Vervolgens door naar de vallei van Furnas met bezoek aan de warmwaterbronnen, het meer waar in gaten in de grond traditionele maaltijden worden gekookt (Cozido). Na de lunch bezoek aan de botanische tuinen met de mogelijkheid om te zwemmen in een natuurlijk warmwater zwembad. Daarna door naar de noordkust en een stop bij de theeplantages. Terug onderweg naar Ponta Delgada nog een stop bij uitkijkpunt van Santa Iria.
Volle dag tour Sete Cidades & Lagoa do Fogo (Woensdag)
Vertrek vanuit Ponta Delgada naar Fajã de Baixo om de ananasplantages te bezoeken. De reis gaat verder naar het uitkijkpunt Vista do Rei, daarna daal je af naar de vallei van Sete Cidades op de kratergrond. langs het groene en blauwe meer. Verder langs het meer "Carvão". Stop voor een lunch in een lokaal restaurant, na de lunch verder richting Ribeira Grande voor een korte stop in de stad. Verder in de richting van "Lagoa do Fogo", voordat je bij de top aankomt een stop bij Caldeira Velha. Op de top (900m) een korte stop om te genieten van een prachtig uitzicht over Lagoa do Fogo (vuurmeer) eind van de dag terugkeer naar Ponta Delgada.
Volle dagtocht Nordeste (Vrijdag)
Vanuit Ponta Delgada vertrek je richting de oostkant van het eiland, Nordeste.
Stop bij het uitkijkpunt van Santa Iria voor een prachtig uitzicht op de noordkust van het eiland. We gaan verder langs de noordkust met een stop bij Ribeira dos Caldeirões, waar je nog één van de bestaande watermolens op het eiland en de waterval van Ribeira dos Caldeirões kan bewonderen. Verder richting het dorp Nordeste met een kosrte stop in het dorpje. Verder naar Forest Park of Cizeiro en bezoek het Environmental Iterpretation Centre of the Azorean Bulfinch. Picknick in het bospark. Via de oostkust terug naar Ponta Delgada met een stop bij het uitkijkpunt Ponta da Madrugada en de stad Povoaçao. Korte stop bij het kratermeer van Furnas om je benen te strekken en vervolgens verder naar Ponta Delgada.

Impressies
© 2022 - Priolo Travel