EXCURSIE: Begeleide wandeltochten

prijs (pp): 32,- vanaf

Diverse begeleide wandeltochten

Sete Cidades:
Het avontuur begint in Ponta Delgada, waar we vertrekken richting Pico do Carvão. Dit pad van ongeveer 5km, begint bij de ingang van Mata do Canário, verbint twee delen van reeds bestaande paden en stelt je in de gelegenheid om de verschillende meren in het westen van het eiland te bewonderen. Tijdens het eerste stuk kom je langs "Muro das Nove Janelas" een oude aquaduct dat water naar Ponta Delgada heeft geleid. Hierna wordt het terrein onregelmatiger en kunnen we een groot deel van de westkant van het eiland ontdekken. Op de terugweg is het mogelijk om vanuit het uitkijkpunt Vista do Rei het blauwe en groene meer bewonderen.
Moeilijkheids graad: Gemakkelijk
Afstand: 5 km
Vertrek 09:00 of 13:00 en terug rond 12:30 of 17:00 vanuit de haven van Ponta Delgada 

Pico da Vara:
Na een rit naar het beginpunt van de wandeling: Algarvia deze tocht begint en eindigd op hoogte. De tocht is 7 km na ongeveer 1 km stijgen door een bos van Cryptomeria, het landschap veranderd in endemische plantensoorten en de grond bestaat voornamelijk uit grassoorten. Dat geeft deze streek de naam: Graminhais. Vanuit hier heb je mooi zicht op Povoaçao, de plaats waar de kolonisten aankwamen in de 15e eeuw. Het pad stijgt tot het hoogste punt van het eiland " Pico da Vara" van waaruit je een geweldig uitzicht hebt over bijna het hele eiland. Op de terugweg is er nog even tijd om te stoppen bij de oudste theefabriek van het eiland en gaan we verder via de stad Ribeira Grande naar Ponta Delgada.
Moeilijkheids graad: Hard
Afstand: 7 km
Vertrek: 09:00 vanuit de haven van Ponta Delgada terug rond 16:00

Sanguinho:
Deze dag begint met een rit langs de zuidkust van het eiland, met geweldige uitzichten over de groene weiden, heuvels en het eilandje Vila Franca do Campo, een vulkanische formatie. Via de heuvels rijden we naar Furnas, waar je vulkanische formaties kunt aanschouwen zoals de hete bronnen en de caldera's. We gaan verder naar Povoaçao, de eerste nederzetting van São Miguel. Het pad begint in de parochie van Faial da Terra en duurt ongeveer 3u30m en is zo'n 5km lang. Aanvankelijk klimt het via een steil pad met een adembenemend uitzicht over de parochie en de oceaan tot aan Sanguinho, een plaats die zijn naam dankt aan de overvloedige endemische plant (Frangula Azorica). Daarna gaat het pad verder door een bos van Japanse ceder, uiteindelijk bereik je de waterval Salto do Prego. Dit is de perfecte stop voor een lunch en te baden in het kristalheldere water van de waterval. Het pad terug ligt parallel aan de beek die uitkomt in Faial da Terra. Op de terugweg nog een kleine stop in Povoaçao om een traditioneel gebakje te eten en een bezoek te brengen aan de theeplantages. We rijden via Ribeira Grande terug naar Ponta Delgada.
Moeilijkheids graad: Medium
Afstand: 4,5km
Vertrek: 09:00 vanuit de haven van Ponta Delgada terug rond 16:00

Lagoa do Fogo:
De tour begint met een rit langs de zuidkust van het eiland, met zicht op de oceaan en de heuvels van de berg Lagoa do Fogo. Het 11km lange pad begint met een onverharde weg door bossen van Japanse ceder, Eucalypthus, Australisch kaashout, wilde kanhiligember en Nieuw-zeelandse vlas en andere endemische planten. De wandeling gaat verder langs een levada (ongeveer 2km) tot je een groter gebied bereikt, met grote hellingen aan beide zijden die afdalen tot Lagoa do Fogo. Tijdens de tocht zijn er prachtige uitkijkpunten, lunch aan de oevers van het meer. Via een pad door lage vegetatie en weilanden komen we terug bij het beginpunt. Op de terugweg naar Ponta Delgada een stop in Caloura, met de mogelijkheid om te zwemmen in een natuurlijke bassin.
Moeilijkheids graad: Medium
Afstand: 11km
Vertrek 09:00 vanuit de haven in Ponta Delgada, terug rond 16:00

Praia da Viola:
De dag begint vanaf het ontmoetingspunt waarbij het eiland van zuid naar noord door het smalste deel wordt overgestoken. Het wandelpad begint in het kleine plaatsje genaamd Ribeira Funda en duurt ongeveer 3 uur en is 5,5km. De wandeling begint in een open gebied en verandert in een gebied met dichte begroeiing, we vervolgen het pad naar enkele oude watermolens die ooit gebruikt werden om tarwe en mais om te zetten in meel, we gaan verder langs diverse beekjes totdat je uitkomt bij uitkijkpunt waar je de volgende stop kunt zien: het strand van Praia da Violu, een klein rustig strand met ruw zand, geflankeerd door een klif met verschillende warmwaterbronnen. Midden op het strand loopt een pad dat je naar het einde van de tour brengt, in de kleine parochie Maia.
Sommige delen zijn erg steil en ook glad. Op de terugweg naar Ponta Delgada passeren we de theefabriek en een stop in Caldeira Velha, waar de mogelijkheid is om even te zwemmen in een warmwaterbron, via Ribeira Grande keer je terug naar Ponta Delgada.

Inbegrepen bij alle tours: vervoer, Engelssprekende gids, verzekering en bij een volle dag een lunch.

 

Impressies
© 2022 - Priolo Travel